Картофени цветя с пълнеж от горски гъби, тиквички и кашкавал
Необходими продукти:
- 5 картофа
- 100 грама горски гъби
- 1//2 тиквичка
- 1,5 чушки (сладки)
- 100 грама кашкавал
- 2 жълтъка
- сусамови семена за поръсване на вкус
- олио, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на тънки кръгчета и подредете като цветя във формички за мъфини (по 5 кръгчета по стените и 1 в средата).
Настържете кашкавала, към него прибавете жълтъците, подсолете и разбийте до еднородност.
Сложете по 1-2 супени лъжици от тази комбинация във всяко картофено цветенце (така листенцата ще се слепят и няма да се разпадат).
Нарежете гъбите, чушките и тиквичката, след което изпържете в растителна мазнина, подправете и разпределете плънката върху кашкавалената маса.
Намажете картофените кръгчета с масло и поставете формата за мъфини във фурната, която предварително сгорещете при 180 градуса.
Изпечете до образуване на златиста коричка. Малко преди предястието да бъде готово (5-10 минути преди да извадите от фурната), поръсете със сусамови семена.
Когато готовите "цветя" се охладят, извадете от формите и поднесете с кетчуп и/или майонеза.
Разбира се, с плънката може да експериментирате и да си приготвите друг вариант (месен, рибен, зеленчуков).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: racion.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофени цветя с пълнеж от горски гъби, тиквички и кашкавал