Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени цветя с пълнеж от горски гъби, тиквички и кашкавал

Картофени цветя с пълнеж от горски гъби, тиквички и кашкавал

Картофени цветя с пълнеж от горски гъби, тиквички и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 5 картофа
  • 100 грама горски гъби
  • 1//2 тиквичка
  • 1,5 чушки (сладки)
  • 100 грама кашкавал
  • 2 жълтъка
  • сусамови семена за поръсване на вкус
  • олио, черен пипер и сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги на тънки кръгчета и подредете като цветя във формички за мъфини (по 5 кръгчета по стените и 1 в средата).

Настържете кашкавала, към него прибавете жълтъците, подсолете и разбийте до еднородност.

Сложете по 1-2 супени лъжици от тази комбинация във всяко картофено цветенце (така листенцата ще се слепят и няма да се разпадат).

Нарежете гъбите, чушките и тиквичката, след което изпържете в растителна мазнина, подправете и разпределете плънката върху кашкавалената маса.

Намажете картофените кръгчета с масло и поставете формата за мъфини във фурната, която предварително сгорещете при 180 градуса.

Изпечете до образуване на златиста коричка. Малко преди предястието да бъде готово (5-10 минути преди да извадите от фурната), поръсете със сусамови семена.

Когато готовите "цветя" се охладят, извадете от формите и поднесете с кетчуп и/или майонеза.

Разбира се, с плънката може да експериментирате и да си приготвите друг вариант (месен, рибен, зеленчуков).


Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: racion.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиБотаникаЗдравни съветиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноЛайфстайлНовиниДиетиЛечения