Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Печени зеленчуци с гарам масала

Печени зеленчуци с гарам масала

Печени зеленчуци с гарам масала - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама картофи
  • по 1 чаена лъжица семена от синап и кимион
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • 1 чаена лъжица гарам масала (индийски микс подправки)
  • 1/2 чаена лъжица куркума
  • 1 средна глава червен лук
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 оранжева чушка
  • 2 средни зелени тиквички
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете картофите.

Сложете вода на котлона да заври и бланширайте в нея картофите в продължение на 5 минути.

Нарежете лука на тънки полумесеци. Сгорещете тиган и запечете за 30 секунди семената от кимион и синап. След това добавете олиото, гарам масалата и куркумата. Изчакайте няколко секунди и изсипете и лука.

Пържете го 1-2 минути в подправките.

Издецедете картофите в гевгир. Сложете ги към лука и подправете с черен пипер. Разбърквайте от време на време и гответе, докато картофите започнат да придобиват лека златиста коричка.

Прехвърлете всичко в тава и печете 30 минути на 190 градуса.

През това време нарежете чушките и тиквичките.

Извадете тавата от фурната и добавете зеленчуците, върнете във фурната за още 25-30 минути, докато картофите станат златистокафяви, а зеленчуците омекнат.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиДиетиЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...БотаникаИсторияАлт. медицинаНовиниЛеченияХрани и ястия