Печени зеленчуци с гарам масала
Необходими продукти:
- 600 грама картофи
- по 1 чаена лъжица семена от синап и кимион
- 2 супени лъжици слънчогледово олио
- 1 чаена лъжица гарам масала (индийски микс подправки)
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1 средна глава червен лук
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 1 оранжева чушка
- 2 средни зелени тиквички
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите.
Сложете вода на котлона да заври и бланширайте в нея картофите в продължение на 5 минути.
Нарежете лука на тънки полумесеци. Сгорещете тиган и запечете за 30 секунди семената от кимион и синап. След това добавете олиото, гарам масалата и куркумата. Изчакайте няколко секунди и изсипете и лука.
Пържете го 1-2 минути в подправките.
Издецедете картофите в гевгир. Сложете ги към лука и подправете с черен пипер. Разбърквайте от време на време и гответе, докато картофите започнат да придобиват лека златиста коричка.
Прехвърлете всичко в тава и печете 30 минути на 190 градуса.
През това време нарежете чушките и тиквичките.
Извадете тавата от фурната и добавете зеленчуците, върнете във фурната за още 25-30 минути, докато картофите станат златистокафяви, а зеленчуците омекнат.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Сом на фурна със зеленчуци
Коментари към Печени зеленчуци с гарам масала