Гарам масала - вкусът от Индия!
Необходими продукти:
- 2 пръчици канела
- 10 зелени шушулки кардамон
- 8 черни шушулки кардамон
- 1 супена лъжица кимион
- 1 супена лъжица семена от кориандър
- 1 супена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжичка индийско орехче, прясно настъргано
- 2 сушени люти червени чушки
Начин на приготвяне:
- Загрейте тиган на средно силен огън, докато леко започне да дими.
- Добавете всички съставки и ги запечете около 1 минута, като непрекъснато бъркате.
- Отдръпнете от огъня и оставете подправката да се охлади.
- Смелете на фин прах с помощта на мелничка или хаванче и съхранявайте в херметически затворен съд.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
АРТЕМИС БИО КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
АРОМАНДИСЕ ЗЛАТНО ЛАТЕ С КУРКУМА И ДЖИНДЖИФИЛ разтворима напитка на прах 60 г
ТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ШВЕДСКА ГОРЧИВКА 500 мл NATURLAND
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ЗА ЖЕНИ * 17
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Отслабване с мед и канела
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Кардамон
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Домашна италианска подправка
- Подобрете съня с прясно мляко и индийско орехче
Коментари към Гарам масала - вкусът от Индия!