Гарам масала - вкусът от Индия!
Необходими продукти:
- 2 пръчици канела
- 10 зелени шушулки кардамон
- 8 черни шушулки кардамон
- 1 супена лъжица кимион
- 1 супена лъжица семена от кориандър
- 1 супена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжичка индийско орехче, прясно настъргано
- 2 сушени люти червени чушки
Начин на приготвяне:
- Загрейте тиган на средно силен огън, докато леко започне да дими.
- Добавете всички съставки и ги запечете около 1 минута, като непрекъснато бъркате.
- Отдръпнете от огъня и оставете подправката да се охлади.
- Смелете на фин прах с помощта на мелничка или хаванче и съхранявайте в херметически затворен съд.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРТЕМИС БИО КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
НовТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР В ПОДКРЕПА НА ИМУНИТЕТА * 17
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ЧОКО филтър * 20
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ЗА ГЪРЛО * 17
ЙОГРАДЖ ГУГУЛУ таблетки * 80 AYURLIFE
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Отслабване с мед и канела
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Канелено дърво, Канела
- Киселица, Дива ябълка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Полезни свойства на канелата
- Чубрица - балканска
- Канелени сладки с мед
Коментари към Гарам масала - вкусът от Индия!