Гарам масала - вкусът от Индия!

Необходими продукти:
- 2 пръчици канела
- 10 зелени шушулки кардамон
- 8 черни шушулки кардамон
- 1 супена лъжица кимион
- 1 супена лъжица семена от кориандър
- 1 супена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжичка индийско орехче, прясно настъргано
- 2 сушени люти червени чушки
Начин на приготвяне:
- Загрейте тиган на средно силен огън, докато леко започне да дими.
- Добавете всички съставки и ги запечете около 1 минута, като непрекъснато бъркате.
- Отдръпнете от огъня и оставете подправката да се охлади.
- Смелете на фин прах с помощта на мелничка или хаванче и съхранявайте в херметически затворен съд.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
АРТЕМИС БИО КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
АРОМАНДИСЕ ЗЛАТНО ЛАТЕ С КУРКУМА И ДЖИНДЖИФИЛ разтворима напитка на прах 60 г
ТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ЖЕНСКИ БАЛАНС * 17
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Киселица, Дива ябълка
- Калоферче
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Миск от подправки Old Bay
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Лимонена трева
- И канелата защитава сивото вещество
- Черен и бял пипер
Коментари към Гарам масала - вкусът от Индия!