Кисело-сладка кростата с праскови и кардамон
Необходими продукти
За тестото:
1 1/4 чаена чаша брашно
2 супени лъжици захар
1/4 чаена лъжица сол
100 грама масло
1/4 чаена чаша ледена вода
За плънката:
3 - 4 праскови
1/3 чаена чаша захар
1 супена лъжица нишесте
1/4 чаена лъжица лимонова кора
1/4 чаена лъжица кардамон
1 яйчен жълтък + 1 супена лъжица вода (за намазване)
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, захарта и солта, добавете маслото и разбъркайте, за да се получат "трохи". Налейте водата и разбъркайте. Загрейте фурната до 200 градуса, застелете форма с хартия за печене и се заемете с плънката.
Смесете захарта, нишестето, кората от лимон и кардамона.
Нарежете прасковите, сложете ги в захарната комбинация, разбъркайте и оставете за 15 минути.
Разточете тестото и върху него разположете плодовете с подправките. Нека краищата останат без плънка и ги обърнете навътре към средата на кростатата. Намажете с жълтък и вода, поръсете със захар.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна за около 30 - 35 минути (или до готовност).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Праскова
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Турски питки Поача
- Тест за любителите на праскови: Какво знаете за този вкусен плод?
Коментари към Кисело-сладка кростата с праскови и кардамон