Супа от елда с домати и патладжан
Необходими продукти:
1 патладжан около 200 грама
1-2 картофа общо около 100-150 грама
2-3 супени лъжици елда
1-2 супени лъжици растително олио
100-150 милилитра доматен сок
1 малка глава лук около 20-30 грама
1/2 чушка около 30 грама
1/2 морков около 50 грама
1-2 супени лъжици нарязани пресни магданоз или копър
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото в тиган и в него изпържете нарязания на ситно лук, настъргания морков, патладжана, нарязан на малки кубчета, чушката - на тънки сламки. Подсолете на вкус и нека зеленчуците се приготвят в продължение на 10 минути при затворен капак, като разбърквате периодично.
През това време обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги във вряща вода и изчакайте, докато тя отново заври. Тогава прибавете елдата и оставете продуктите да се варят до готовност.
Количеството вода определете сами според желаната гъстота на супата.
Когато зеленчуците се запържат, към тях прибавете доматения сок и зелените подправки.
Оставете да се задушават още около 5-8 минути, след което изсипете в съда с елдата и картофите. Разбъркайте и нека всичко се вари 5 минути. Накрая овкусете със смлян черен пипер и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовРЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Домат
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Супа от елда с домати и патладжан