Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци

Необходими продукти:
430 грама пилешки воденички
1,8 литра вода
4 картофа
1 чушка
1 глава червен лук
1 морков
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици елда
1 връзка зелен лук
1 дафинов лист
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте, нарежете воденичките и ги сложете да се варят около 20 минути. Обелете картофите и ги нарежете на тънки дълги парчета. Нарежете на ситно моркова, червения лук и чушката, запържете ги до златисто.
Подсолете на вкус бульона, в който сте сварили воденичките и изсипете в тенджерата картофите. Сложете на котлона и когато водата кипне, намалете котлона. Варете 10 минути, след това прибавете елдата и оставете супата на огъня до готовност на всички продукти. После изсипете запържените зеленчуци и след 5 минути варене свалете тенджерата от котлона.
Добавете нарязания зелен лук, дафиновия лист и черен пипер на вкус.
Оставете супата за 10 минути, за да поеме хубаво различните вкусове и аромати, извадете дафиновия лист и добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ГЕЛ ОХЛАЖДАЩ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ГАСТРО ГРИКА * 60
КАФЕ ГРИКА 650 гр.
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Пилешки воденички
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
- Кръстоцветните зеленчуци са изключителни източници на противоракови молекули и трябва да се консумират редовно
Коментари към Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци