Реване
Необходими продукти:
5 яйца
25 грама захар на пясък за жълтъците и 60 грама за белтъците
100 грама грис
100 грама пшенично брашно
100 грама масло
100 грама пудра захар
За сиропа
400 грама захар на пясък
400 грама вода
40 грама коняк
100 грама лимонова кора (или портокалова)
5 грама канела
Начин на приготвяне:
Сложете гриса в нагорещеното масло и запържете на слаб огън до златисто. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с 25 грама захар и 25-40 грама вода до получаване на еднородна консистенция. Белтъците разбийте отделно с определените 60 грама захар. Внимателно съберете двете смеси. Към тях прибавете гриса и пшеничното брашно. Разбъркайте добре, изсипете в тава и покрийте с фолио. Сложете в загрята до 200 градуса фурна за 15-20 минути. Не отваряйте фурната по време на печенето.
Пригответе сироп от водата, захарта, лимоновата кора и канелата. Добавете малко коняк, ако желаете. Нарежете изпечения сладкиш и го полейте със сиропа. Поръсете с пудра захар и канела. Може да украсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Портокалово реване с грис
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Реване