Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко

Необходими продукти:
- 150 грама обикновено пшенично брашно
- 30 грама бадемово брашно
- 26 грама какао
- 275 грама кафява захар
- 80 грама масло
- 1 яйце
- 425 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица бакпулвер
Начин на приготвяне:
Пресейте пшеничното брашно заедно това от бадеми, бакпулвера, 110 грама от захарта и половината от какаото (13 грама). Смесете добре съставките.
В отделен съд комбинирайте яйцето, 125 милилитра от млякото и разтопеното масло (не трябва да бъде горещо). Съединете двете смеси и разбъркайте до еднородност.
Подмажете форма за печене с масло, чиято вместимост да бъде около 2 литра. Разпределете тестото в нея.
Смесете останалите количества захар и какао, поръсете тестото.
Затоплете за 1-2 минути останалите 300 милилитра прясно мляко в микровълновата, след това го разпределете по повърхността на тестото, като слагате лъжичка по лъжичка.
Ще се получат 3 слоя: от тесто, захар и млечен. Обърнете внимание на нивото на десерта в съда. До ръба на тавата трябва да останат поне 2 сантиметра свободно място, защото в противен случай сместа ще излезе извън съда.
Изпечете десерта във фурната при средна температура от 180 градуса. Приблизителното време е 35-40 минути.
За да определите готовността, като използвате клечка за зъби. Ако по този начин ви е трудно да прецените, притиснете със супена лъжица повърхността в средата. Ако десертът пружинира, значи е готов. Разбира се, още 5-10 минути във фурната няма да навредят на сладостта.
Когато го извадите от фурната, изчакайте десетина минути, за да се охлади малко, поръсете с пудра захар и му се насладете.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Без какво не могат жените?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко