Захаросани портокали с шоколад
Необходими продукти:
5 - 7 портокала
600 грама захар
300 милилитра вода
100 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Нарежете портокалите (с корите) на кръгчета с дебелина около 5 мм. Потопете ги във вряща вода за 3-4 минути. След това отцедете водата с помощта на гевгир и изстискайте, за да се отстрани горчивият вкус от кората. Затоплете водата със захарта и бъркайте, докато захарта се разтопи. Изсипете портокалите в сиропа и нека се варят на бавен огън в продължение на 1 - 1,5 часа.
Извадете кръгчетата от сиропа, нека се отцедят от течността и ги подредете в тава, чието дъно сте застлали с хартия за печене. Сложете във фурната за 20 - 30 минути при 100-120 градуса, за да се изсушат (може да включите режим "вентилатор"). Когато това стане, изчакайте да изстинат, а през това време разтопете шоколада.
Може да потопите половината от портокаловите кръгчета в него, а може и да ги напръскате отгоре.
Ако желаете, си направете шоколад от мляко и какао. Също така бихте могли да разтопите бял и черен шоколад - ще се получи интересна украса.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД 250 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ 330 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Див портокал помага при болки в ставите
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Колко грама захар да ядем на ден
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Карамелизирана захар - рецепта
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
Коментари към Захаросани портокали с шоколад