Тъмен шоколад с портокалова панакота
Необходими продукти:
За шоколада:
Тъмен шоколад
300 мл сметана с ниска масленост
125 грама тъмен шоколад
портокалова кора
За портокаловата панакота:
300 мл сметана с ниска масленост
125 мл прясно мляко
2 ч. л. желатин
2 с. л. горчив портокалов конфитюр
1/2 ч. ч. захар
Начин на приготвяне:
На шоколадовия крем
Начупете шоколада на парчета и го сложете в купа. Нека сметаната да заври и с нея залейте шоколада, добавете настърганата портокалова кора и бъркайте, докато шоколадът не се разтопи. Сложете сместа в хладилника за 2-3 часа.
На портокаловата пана кота
Смесете желатина с 25 мл прясно мляко и сложете на водна баня, за да се разтвори. Сметаната, захарта и останалото мляко сложете на бавен огън, сместа трябва да заври. Свалете от котлона и прибавете желатина, след това конфитюра. Разбъркайте добре сместа, за да се разпредели желатинът равномерно. Ако е необходимо, добавете захар.
Охладете до стайна температура и облейте със студения шоколад. Сложете в хладилника за 4 часа или за 1 нощ.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Без какво не могат жените?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Тъмен шоколад с портокалова панакота