Панакота с киви
Необходими продукти:
- 4 кивита
- 70 милилитра течна сладкарска сметана
- 110 грама захар
- 3 листа желатин
- 1 ванилия на прах
Начин на приготвяне:
Обелете кивитата, нарежете едно на фини резенчета, а останалите на ситно. Сложете желатина в чаша със студена вода. В тенджера сложете сметаната, захарта и ванилията.
Загрейте и бъркайте докато сместа се сгорещи. Свалете от котлона, прибавете желатина, кивито, нарязано ситно и разбъркайте. Разсипете в десертни чашки и охладете за 4 часа.
Поднесете панакотата, украсена с фини резенчета киви и се насладете на вкуса й.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: gourmand.viepratique.fr
Коментари към Панакота с киви