Шоколадова панакота с орехи
Необходими продукти:
- 700 милилитра сметана (с масленост 10%)
- 170 грама шоколад със съдържание на какао 70%
- 30 грама желатин
- 70 грама захар
- 1 супена лъжица ванилова захар (или чаена лъжица ванилова есенция)
- парче бял шоколад за украса
- смлени орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с хладка вода и оставете за известно време. В отделен съд налейте сметаната, добавете захарта и ваниловата есенция, поставете сместа на слаб огън, докато кипне, като бъркате през цялото време до разтварянето на захарта. След това свалете от котлона, прибавете настъргания на ситно шоколад и бъркайте до еднородност. Налейте шоколадовата комбинация при желатина и разбъркайте отново до еднородност. Следва да разпределите крема в чашки или купички и оставете да се охлади на стайна температура. Когато това стане, покрийте съдовете с фолио и приберете в камерата за няколко часа. Десертът трябва да се втвърди напълно.
Не забравяйте да поръсите с настърган бял шоколад и смлени орехи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Панакота
- Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия
- Мартенска панакота с малини
- Желиран десерт с панакота и мандарина
- Шоколадова панакота с лимонови корички
- Тъмен шоколад с портокалова панакота
- Шоколадова панакота с кокосов крем и кафе еспресо
- Панакота със сироп от нар
- Млечна панакота с кафе
- Панакота с киви
Коментари към Шоколадова панакота с орехи