Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Желиран десерт с панакота и мандарина

Желиран десерт с панакота и мандарина

от 05 дек 2019г., обновено на 06 дек 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Желиран десерт с панакота и мандарина - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

за първия слой:

  • 5 желатинови листа
  • 2 супени лъжици захар
  • 430 милилитра Просеко
  • 2 мандарини
  • 40 грама семена нар

за втория слой:

  • 6 листа желатин
  • 3 супени лъжици захар
  • 654 милилитра сок от мандарина

за третия слой:

  • 4 1/2 желатинови листа
  • 225 милилитра прясно мляко
  • 600 милилитра сметана
  • 90 грама захар
  • семенцата от половин шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

Намазнете силиконова форма за кекс с малко олио.

Започнете с приготвянето на първия слой, който при обръщането на кекса ще бъде най-отгоре.

За целта сложете желатина в купа и го полейте със студена вода, накиснете 5 минути. Междувременно сложете 140 милилитра вода в касерола и сложете захарта, загрейте, за да се разтопят кристалите. Изстискайте водата от желатиновите листа и ги сложете в захарния сироп. Свалете от котлона и оставете за 10 минути сместа, след което сипете вътре Просекото. Изсипете в тава и охладете за 1 час.

Почистете внимателно мандарините и обелете от белия слой. Подредете ги в желето в тавата, сложете и семената от нар. Напълно изстудете за 4 часа, след което продължете със следващия слой.

Накиснете желатина и направете сироп по същия начин както на първия слой, но вместо Просеко, сложете сока от мандарина. Внимателно изсипете върху първия слой и охладете отново за 4 часа.

За слой номер 3 накиснете по същия начин желатина. Млякото, сметаната, захарта и ванилията затоплете. Когато течността заври свалете от котлона. Изстискайте водата от желатина и сложете към млякото. Охладете за поне 30 минути, след което изсипете в тавата. Приберете в хладилник отново за минимум 4 часа, а най-добре за една нощ.

Преди сервиране потопете формата за кекс за 5-10 секунди в гореща вода, за да се освободят страните и внимателно обърнете десерта върху блат.

Съхранявайте в хладилник до момента на сервиране.

Десертът може да се съхранява до 3 дни в хладилник.

Източник:

realfood.tesco.com

Още по темата:
  • Панакота с киви Панакота с киви
  • Панакота със сироп от нар Панакота със сироп от нар
  • Тъмен шоколад с портокалова панакота Тъмен шоколад с портокалова панакота
  • Панакота Панакота
5.0/5 1 оценка

Коментари към Желиран десерт с панакота и мандарина

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Желиран десерт с панакота и мандарина
    www.framar.bg 
    на 04 July 2025 в 12:52
    Коментирайте "Желиран десерт с панакота и мандарина"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • Шоколадова панакота с орехи
  • Панакота
  • Карамелена панакота с ядки
  • Тъмен шоколад с портокалова панакота
  • Шоколадова панакота с кокосов крем и кафе еспресо
  • Панакота със сироп от нар
  • Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия
  • Мартенска панакота с малини
  • Панакота с ягодов сос
  • Млечна панакота с кафе
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 53 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 6 дни, 21 часа и 3 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 8 дни, 13 часа и 44 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 20 дни, 20 часа и 36 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 21 дни, 3 часа и 37 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 24 дни, 19 часа и 54 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 25 дни, 19 часа и 19 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 28 дни, 43 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПАМПЕРС ПРЕМИУМ КЕЪР №2 4 - 8 кг * 224

ЛАНЗОПРАЗОЛ стомашно-устойчиви капсули, твърди 30 мг * 28 ЕКОФАРМ

ЗОФЕН таблетки 30 мг * 28 BERLIN CHEMIE

РОМАЗИК таблетки 15 мг * 30

ЕСПИРО таблетки 25 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50

РУПАФИН таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:45:22

МИЛГАММА N капсули * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:45:06

ПРЕСТАРИУМ таблетки 5 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:44:45

S92.5 Счупване на друг пръст на стъпалото

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:42:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival