Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия
Необходими продукти:
500 милилитра течна сметана с масленост 33-35%
250 милилитра прясно мляко
10 грама желатин
1 супена лъжица захар
ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете желатина в 4 супени лъжици студена преварена вода.
Смесете прясното мляко и сметаната в тенджера и поставете върху котлона. Прибавете захарта и ванилията, нека сместа се сгорещи, но не допускайте да заври.
Разтворете желатина на водна баня и след това го прибавете в топлата течност. Когато сместа се охлади малко, разпределете я в подходящи формички. Щом изстине напълно, приберете десерта в хладилника за минимум 4 часа или най-добре за една нощ.
Може да поднесете с парченца пресни плодове по ваш избор, да поръсите с настърган шоколад или да сервирате както ви подскаже фантазията.
Добър апетит!
Снимка: culinarov.ru
Коментари към Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия