Мартенска панакота с малини
Необходими продукти:
- 400 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сок от два лимона
- 100 грама захар
- 20 грама ванилова захар
- 250 грама сладкарска сметана
- 4 листа желатин
- 450 грама малини
Начин на приготвяне:
Накиснете и разтворете желатина във вода. Смесете киселото мляко със сметаните, добавете ваниловата захар и част от кристалната.
Разбийте до хомогенност, прибавете половината желатин, разсипете в десертни чашки и охладете. В тенджера загрейте малините с останалата захар и желатин, разбъркайте и налейте лимоновия сок.
След 5 минути свалете от огъня и изчакайте да изстине. Към изстудените панакоти разпределете по 1-2 супени лъжици от плодовата смес и приберете в хладилник за час, два.
Поднесете десертчетата студени и им се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.kochrezepte.at
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ LADY PRESIDENT 200 мл
ВИРУМИН ИМУННО ФИЛТЪР * 120
НУТРАТИЙ ЧАЙ МАЛИНОВ ЛИСТ И МЕНТА филтър * 20
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО БОРОВИНКА И ПРАСКОВА 250 мл
ИМУНОЕФЕКТ АНТИВИРАЛ капсули 475 мг * 30 МИРТА МЕДИКУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Малини - ползи за здравето
- Домашна малинова лимонада
- Желиран десерт с панакота и мандарина
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Панакота
- Направете си домашен слънцезащитен лосион с масла от морковени и малинови семена
- Тайбери
- Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия
- Плодов кейк с малини, къпини и боровинки
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
Коментари към Мартенска панакота с малини