Мартенска панакота с малини

Необходими продукти:
- 400 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сок от два лимона
- 100 грама захар
- 20 грама ванилова захар
- 250 грама сладкарска сметана
- 4 листа желатин
- 450 грама малини
Начин на приготвяне:
Накиснете и разтворете желатина във вода. Смесете киселото мляко със сметаните, добавете ваниловата захар и част от кристалната.
Разбийте до хомогенност, прибавете половината желатин, разсипете в десертни чашки и охладете. В тенджера загрейте малините с останалата захар и желатин, разбъркайте и налейте лимоновия сок.
След 5 минути свалете от огъня и изчакайте да изстине. Към изстудените панакоти разпределете по 1-2 супени лъжици от плодовата смес и приберете в хладилник за час, два.
Поднесете десертчетата студени и им се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.kochrezepte.at
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН ТЕЧНО ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B & C 250 мл
КАЛИВИТА ЗЕНТОНИК разтвор 946 мл
Безплатна доставка за България!ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА DOLL 90 мл
ВИРУМИН ИМУННО ФИЛТЪР * 120
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ТОНУС 140 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА BERRY JAM филтър * 15
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
- Плодов кейк с малини, къпини и боровинки
- Панакота с кафе и кондензирано мляко
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия
- Домашна малинова лимонада
- Малини - ползи за здравето
- Шоколадов фъч с малини
- Плодово желе с ягоди, малини и къпини
- Лимонов чийзкейк с малини
Коментари към Мартенска панакота с малини