Мартенска панакота с малини
Необходими продукти:
- 400 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сок от два лимона
- 100 грама захар
- 20 грама ванилова захар
- 250 грама сладкарска сметана
- 4 листа желатин
- 450 грама малини
Начин на приготвяне:
Накиснете и разтворете желатина във вода. Смесете киселото мляко със сметаните, добавете ваниловата захар и част от кристалната.
Разбийте до хомогенност, прибавете половината желатин, разсипете в десертни чашки и охладете. В тенджера загрейте малините с останалата захар и желатин, разбъркайте и налейте лимоновия сок.
След 5 минути свалете от огъня и изчакайте да изстине. Към изстудените панакоти разпределете по 1-2 супени лъжици от плодовата смес и приберете в хладилник за час, два.
Поднесете десертчетата студени и им се насладете.

Да ви е сладко!
Източник: www.kochrezepte.at
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО - СПРЕЙ SPF 30 150 мл
ЛУМЕНЕ ВЕГАН CC КРЕМ АБСОЛЮТНО СЪВЪРШЕНСТВО 7 В 1 SPF20 MEDIUM 30 мл
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ЛОВАРЕ НАСИПЕН ЧАЙ CLEOPATRA’S NIGHT ДОЙПАК 250 г + филтър * 50
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Малини - ползи за здравето
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия
- Желиран десерт с панакота и мандарина
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
- Панакота с киви
- Панакота с кафе и кондензирано мляко
- Чийзкейк с малини, къпини и нар
- Мързелив малинов чийзкейк
- Малинов десерт верини с шоколадов крамбъл и крем маскарпоне
Коментари към Мартенска панакота с малини