Панакота със сироп от нар
Необходими продукти:
2 чаени лъжици желатин
400 милилитра сок от нар
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша портокалов фреш
1/2 чаена чаша бита сметана
1 чаена чаша кисело мляко (или мътеница)
кората от 1 портокал
Начин на приготвяне:
В малък съд смесете 3 супени лъжици от сока от нар с желатина и оставете сместа да престои 10 минути. Останалият сок, захарта, портокаловата кора (без белите части от плода) сложете в малка тенджерка, поставете на слаб огън и бъркайте, докато захарта се разтопи. След това варете още 10 минути, докато течността намалее. Свалете съда от котлона.
Извадете портокаловата кора, отлейте 1/2 чаена чаша от сиропа в отделен съд (ще е необходим за поливане).
Докато сиропът е още горещ, към него прибавете желатина и бъркайте до пълното му разтваряне. Налейте и портокаловия сок, сметаната и млякото. Разбъркайте и разпределете сместа в подходящи формички. Приберете ги в хладилник за 1 нощ.
Преди да поднесете, извадете десерта от купичките, като преди това ги потопите в гореща вода за няколко секунди. Сложете пана котата в чиния и полейте със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Как да си направим сок от нар без сокоизтисквачка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Нар – хранителна стойност, полезни свойства и противопоказания
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- 9 причини, поради които да пием чай от кори на нар
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Новата виагра - сок от нар
Коментари към Панакота със сироп от нар