Реване с кисело мляко

Необходими продукти:
4 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша растително олио
1 чаени чаши брашно
1 чаена чаша грис
1 чаена чаша захар на пясък
10 грама набухвател
За сиропа:
5 чаени чаши вода
4 чаени чаши захар на пясък
сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта в дълбока купа.
Към тях прибавете киселото мляко, след това налейте олиото, изсипете гриса и брашното. Продължете да разбивате, накрая сложете бакпулвера и разбийте за кратко.
Не трябва да се образуват бучки.
Намажете дъното на подходяща форма (с размери 20 х 30 сантиметра) с олио и в нея изсипете полученото тесто.
Изпечете десерта в загрята до 170 градуса фурна, докато се зачерви и придобие красива коричка. Нарежете на квадрати.
Направете сиропа. Налейте водата в тенджера, добавете захарта и поставете съда на котлона, за да кипне сладката течност. Когато това стане, прибавете лимоновия сок и свалете сиропа от огъня.
Нека се охлади (да бъде топъл) и с него залейте готовия блат. Оставете за известно време, за да може да поеме течността.
Поднесете реването студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩА И ЕКСФОЛИРАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И ЧЕРНА ЗАХАР 7 мл. * 2
МЕЛИСИНА капки 20 мл ХИМАКС
ДЖИНДЖИФИЛ ЗАХАРОСАН 150 г ЗДРАВНИЦА
МИКОНАТУР БИО КАКАО С КОКОСОВА ЗАХАР 250 г
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Карамелизирана захар - рецепта
- Колко грама захар да ядем на ден
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Домашен "Златен сироп"
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Брош, Бояджийски брош, Червен брош
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
Коментари към Реване с кисело мляко