Как да си направим шоколадови розички за украса на торти

Сигурно често сте се възхищавали на красивата украса на тортите в сладкарниците и вероятно направата й ви се струва сложна и трудоемка задача. Всъщност, оказва се, че в домашни условия и сами може да сътворим прекрасни декорации за десертите и сега ще научим как. Избрахме да ви покажем как се получават нежни и вкусни шоколадови розички.
Необходимо ви е шоколадово захарно тесто, а количеството е 200 грама. Може да използвате бяло - то се прави с пудра захар, а тъмното - като се добави и какао на прах.
Омесете го, за да стане меко и податливо за работа с него, след което разточете тънко.
Изрежете малки кръгчета с помощта на чаша или подходяща форма. За една розичка ще ви трябват 9 броя.
Започнете "извайването" от центъра на цвета. Навийте едното кръгче. Вземете второ и сплескайте с пръсти единия му край, за да стане тънък като лист хартия. Същото направете и с останалите кръгчета, така розата ще бъде по-изящна.
Увийте първото листенце около цилиндричната основа. Горният му край трябва да бъде на едно ниво с върха на централното парче тесто. Долната част на кръга притиснете към цилиндъра, за да се прилепи към него.
Вземете второ кръгче, прикрепете го към цвета, краят на това листо да бъде под първото.
Съответно третото листо трябва да бъде под второто и така продължете с останалите, като леко разтваряте тънкия край встрани.
В основата на розата ще се натрупа много излишно тесто, използвайте го за оформянето на следващия цвят.
Готовите декорации оставете да престоят 24 часа на стайна температура, за да изсъхнат.
Може да съхранявате безсрочно в херметически затворен съд.
Да ви е красиво и вкусно!
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
МУСТЕЛА SENSITIVE ИЗМИВАЩ ГЕЛ 300 мл
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БЛИЗАЛКИ ПРИ КАШЛИЦА С ВКУС НА ЯБЪЛКА * 4
МИКОНАТУР БИО КАКАО С КОКОСОВА ЗАХАР 250 г
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Тутманик
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Да преборим диабет тип 2 с хранителни добавки и билки
Коментари към Как да си направим шоколадови розички за украса на торти