Как да си направим шоколадови розички за украса на торти
Сигурно често сте се възхищавали на красивата украса на тортите в сладкарниците и вероятно направата й ви се струва сложна и трудоемка задача. Всъщност, оказва се, че в домашни условия и сами може да сътворим прекрасни декорации за десертите и сега ще научим как. Избрахме да ви покажем как се получават нежни и вкусни шоколадови розички.
Необходимо ви е шоколадово захарно тесто, а количеството е 200 грама. Може да използвате бяло - то се прави с пудра захар, а тъмното - като се добави и какао на прах.
Омесете го, за да стане меко и податливо за работа с него, след което разточете тънко.

Изрежете малки кръгчета с помощта на чаша или подходяща форма. За една розичка ще ви трябват 9 броя.

Започнете "извайването" от центъра на цвета. Навийте едното кръгче. Вземете второ и сплескайте с пръсти единия му край, за да стане тънък като лист хартия. Същото направете и с останалите кръгчета, така розата ще бъде по-изящна.

Увийте първото листенце около цилиндричната основа. Горният му край трябва да бъде на едно ниво с върха на централното парче тесто. Долната част на кръга притиснете към цилиндъра, за да се прилепи към него.

Вземете второ кръгче, прикрепете го към цвета, краят на това листо да бъде под първото.
Съответно третото листо трябва да бъде под второто и така продължете с останалите, като леко разтваряте тънкия край встрани.

В основата на розата ще се натрупа много излишно тесто, използвайте го за оформянето на следващия цвят.
Готовите декорации оставете да престоят 24 часа на стайна температура, за да изсъхнат.

Може да съхранявате безсрочно в херметически затворен съд.
Да ви е красиво и вкусно!
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
НАНГА ВИОЛЕТОВА ЗАХАР ОТ ТЕМЕНУЖКИ 100 г
МИКОНАТУР ЕНЕРДЖИ МИКС ОТ БИО СУПЕРХРАНИ прах 180 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА САЛИЦИЛОВА СКРАБ С ЧАЕНО ДЪРВО ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ НА КОЖАТА НА ТЯЛОТО 250 мл
МУСТЕЛА STELATOPIA ИЗМИВАЩ КРЕМ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Диета без захар - какво означава, какви са ползите и вредите от нея
- Видове захар и тяхното приложение
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Карамелизирана захар - рецепта
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Как да си направим шоколадови розички за украса на торти