Портокалов хляб с орехи и захаросани плодове (за хлебопекарна)
Необходими продукти:
100 милилитра суроватка
10 грама пресована мая
60 грама захар (4 супени лъжици)
2 портокала
500 грама пшенично брашно
1 чаена лъжица сол
30 грама масло
3 чаени лъжици настъргана портокалова кора
ванилин на върха на ножа
40 грама орехи и бадеми
100 грама захаросани плодове
Начин на приготвяне:
Слагайте продуктите в тази последователност, в която са описани. Затоплете суроватката до 40 градуса и в нея разтворете маята. Налейте в съда на хлебопекарната. Оставете за 15 минути, ще се появат мехурчета (ако използвате суха мая - 1,5 чаена лъжица - сложете я във вдлъбнатината, която ще направите в брашното). Добавете 1 чаена лъжица от захарта при маята, а останалото количество изсипете след брашното. Обелете и разрежете портокалите, настържете корите, вътрешността нарежете. Изсипете в мерителен съд, долейте суроватка, докато нивото достигне 225 милитра. Добавете и останалите продукти и включете на хляба да се пече на режим "кексово тесто"/"сладък хляб".
Хлебопекраната си знае работата, доверете й се.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
ХЛЕБОПЕКАРНА JOCCA
Безплатна доставка за България!ХЛЕБОПЕКАРНА VITAL PLUS
НовНЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ 330 г
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО СИЦИЛИАНСКИ ПОРТОКАЛ 250 мл
БИСОУ I FEEL NATURE АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ ЗА ТЯЛО 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Орехи - ползи и вреди
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Канелени сладки с мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Колко грама захар да ядем на ден
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Тутманик
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
Коментари към Портокалов хляб с орехи и захаросани плодове (за хлебопекарна)