Захаросан джинджифил
Необходими продукти:
200 грама пресен корен джинджифил
200 грама захар на пясък
2,5 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Обелете джинджифила, нарежете го на парчета - кръгли или продълговати. Сложете го в подходящ съд и залейте с вода, колкото да се покрие напълно. Нека се вари в продължение на 40 - 60 минути (докато омекне).
През това време направете сироп. Разтворете захарта във водата и сложете да кипне.
Отцедете останалата течност от готовия джинджифил с помощта на гевгир. Може да я използвате за направата на чай, например, но е необходимо да се разреди с вода в съотношение 1:1 (може и повече вода да използвате), защото отварата е остра.
Изсипете джинджифила в сиропа и варете на силен огън, докато коренът попие сладостта и стане прозрачен. След това внимателно (горещ е) оваляйте парчетата в захар на пясък и подредете върху хартия, за да се изсушат.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОЧАЙ САМАХАН саше * 10
МУСТЕЛА БЕБЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА SPF 50+ 100 мл
АКВА ФЛОУ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Диета без захар - какво означава, какви са ползите и вредите от нея
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Видове захар и тяхното приложение
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Карамелизирана захар - рецепта
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
Коментари към Захаросан джинджифил