Захаросан джинджифил
Необходими продукти:
200 грама пресен корен джинджифил
200 грама захар на пясък
2,5 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Обелете джинджифила, нарежете го на парчета - кръгли или продълговати. Сложете го в подходящ съд и залейте с вода, колкото да се покрие напълно. Нека се вари в продължение на 40 - 60 минути (докато омекне).
През това време направете сироп. Разтворете захарта във водата и сложете да кипне.
Отцедете останалата течност от готовия джинджифил с помощта на гевгир. Може да я използвате за направата на чай, например, но е необходимо да се разреди с вода в съотношение 1:1 (може и повече вода да използвате), защото отварата е остра.
Изсипете джинджифила в сиропа и варете на силен огън, докато коренът попие сладостта и стане прозрачен. След това внимателно (горещ е) оваляйте парчетата в захар на пясък и подредете върху хартия, за да се изсушат.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл 571810
Безплатна доставка за България!ЧАЙ ФИЛТЪР САМАХАН * 10 бр.
ДЖИНДЖИФИЛ ЗАХАРОСАН 150 г ЗДРАВНИЦА
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО СИЦИЛИАНСКИ ПОРТОКАЛ 250 мл
БИСОУ ПОЧИСТВАЩ И ХИДРАТИРАЩ СКРАБ ЗА ТЯЛО С ЧЕРВЕНА ГЛИНА 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Колко грама захар да ядем на ден
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Агаве
Коментари към Захаросан джинджифил