Омлет с пушена треска в млечен сос и пармезан
Необходими продукти:
- 6 големи яйца
- 200 грама пушена треска
- 450 милилитра прясно мляко
- 80 грама масло
- 3 супени лъжици брашно
- 50 грама пармезан (настърган)
- 4-5 стръка магданоз
- сол и прясно смлян бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на функция "грил" при 200 градуса, като поставете решетката в горната част (на нивото над средното).
Магданоза накълцайте ситно.
Рибата сложете в тенджера, залейте със студеното прясно мляко и поставете съда на слаб огън. Щом течността заври, оставете треската да се приготвя 5 минути и извадете в чиния. Накъсайте на парчета.
Прелейте млякото в друг съд, а в тенджерата разтопете половината от маслото. Когато последното започне да къкри, изсипете в него брашното и го запържете до златисто. Тогава постепенно започнете да наливате млякото, като бъркайте, за да не се образуват бучки.
Варете соса до сгъстяване (около 5 минути), без да спирате да бъркате.
Когато го свалите от огъня, в него прибавете рибата, магданоза и поръсете със сол и смлян бял пипер.
Яйцата разбийте със същите подправки и ги изсипете в огнеупорен тиган (с диаметър 26-28 сантиметра), в който преди това сте разтопили останалото масло. Приготвяйте не среден огън, повдигайки краищата на омлета, докато яйцата стегнат, а повърхността трябва да остане влажна.
Махнете съда от котлона и върху яйчената основа сложете рибата и магданоза. Поръсете с пармезана и поставете ястието във фурната, за да може последният да се разтопи.
Поднесете вкуснотията веднага.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет Пуляр
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет с пилешко месо
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с кайма и магданоз
- Шоколадов омлет с банани
- Омлет с лук и кашкавал
- Омлет със зеленчуци по испански
Коментари към Омлет с пушена треска в млечен сос и пармезан