Руло от яйца, шунка и сирене крема
Необходими продукти:
- 12 яйца със стайна температура
- 120 грама сирене крема, омекотено
- 3/4 чаена чаша прясно мляко /2% масленост/
- 2 чаени чаши шунка, нарязана на кубчета
- 2 1/4 чаени чаши сирене чедър
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 1/2 чаена чаша зелен лук, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Подмажете дъното и стените на правоъгълна форма за печене с приблизителни размери 40/25 сантиметра. Покрийте я с хартия за печене, която също подмажете.
- В малка купа разбийте сиренето крема с млякото до получаването на гладка смес.
- Добавете брашното и солта и разбъркайте добре, за да се комбинират.
- В голяма купа разбийте яйцата и добавете млечната смес. Отново разбъркайте и изсипете във формата за печене.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30-35 минути или докато яйцата "бухнат".
- Извадете омлета от фурната, намажете веднага с горчицата, поръсете с 1 чаена чаша сирене чедър, отгоре разпределете шунката и лука и отново поръсете с 1 чаена чаша сирене чедър.
- Навийте рулото, като започнете от късата страна. Поръсете го отгоре с останалото сирене и печете за около 3-4 минути, докато се разтопи.
- Прехвърлете в подходящо плато, нарежете на 12 парчета и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет Пуляр
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сирене на фурна
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно зеле
- Ягодово руло-омлет с мед
- Омлет с елда, кашкавал и зелен лук
Коментари към Руло от яйца, шунка и сирене крема