Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет от нахут (без яйца)

Омлет от нахут (без яйца)

Омлет от нахут (без яйца) - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама брашно от нахут
  • 1/4 чаена лъжица куркума
  • 1/4 чаена лъжица семена кимион
  • 1 чаена лъжица кориандър
  • 1/2 чаена лъжица сол или на вкус
  • 200 милилитра вода
  • 100 грама домати
  • 100 грама чушки
  • 50-70 грама червен лук
  • 10 грама магданоз
  • 1-2 сантиметра джинджифил (4-8 грама)
  • 2-3 сантиметра чили чушка (5 грама)
  • олио при необходимост

 

Начин на приготвяне:

Смесете брашното от нахут с куркумата, кимиона, кориандъра и солта. Налейте водата и разбийте, за да няма бучки. Оставете сместа за половин час.

Нарежете ситно магданоза, червения лук, доматите, чушките (сладката и лютата), джинджифила обелете и настържете.

Изсипете продуктите заедно със сока, които се е отделил при нарязването им, в нахутената смес. Подсолете допълнително, ако е необходимо.

Сгорещете подходящ тиган, с четка нанесете тънък слой мазнина по дъното му, върху което разпределете 4-5 супени лъжици от комбинацията, която вече приготвихте.

След около 4-5 минути повърхността на омлета трябва да стане матова, а долната му част да се зачерви.

Напръскайте с малко олио (1/2 - 1 чаена лъжица), обърнете и оставете върху котлона за още 1-1,5 минути.

Ако използвате тиган с диаметър 24 сантиметра, се получават 4 порции.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника