Пилешки гърди с нахут и спанак

Ще направите тази рецепта с пилешко и нахут само за 20 минути, а в резултат ще имате 4 порции вкусно и засищащо ястие. Приятно приготвяте!
Необходими продукти
- 4 пилешки гърди, нарязани на парчета
- 1 консерва (400 грама) нахут, отцеден
- 250 грама спанак
- 200 милилитра пилешки бульон
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 пръчка канела, счупена на две
- 1 супена лъжица сушен кориандър
- 1 супена лъжица кимион
- сокът и кората на 1 лимон
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне
Загрейте олиото в голям тиган и запържете вътре лука за 4-5 минути. Увеличете температурата и добавете пилешкото. Запържете 3-4 минути, докато стане златисто-кафяво.
Изсипете подправките и настърганата лимонова кора. Разбъркайте и гответе още 1-2 минути. Изсипете нахута и пилешкия бульон. Сложете капака на тигана и оставете да къкри 5 минути.
Накрая добавете спанака и покрийте отново за 2-3 минути. Разбъркайте и поръсете с лимоновия сок. Поднесете ястието, докато е още топло. Приятен апетит!
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешки гърди с нахут и спанак