Пастет от нахут с гъби и зеленчуци

Необходими продукти:
2 глави лук
2 средни моркова
150 грама гъби
3 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян кориандър
1 чаена чаша нахут
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода и оставете да престои 6 часа, а най-добре една нощ. След това подсолете и сварете до готовност.
Нарежете лука на ситно и изпържете в зехтина до прозрачност.
Прибавете морковите, нарязани на тънки ивици, затворете съда с капак и нека се задушават до готовност.
Ред е на сварените гъби, нахута и подправките. Налейте 5-6 лъжици от бульона, в който сте сварили нахута.
Разбъркайте и изключете котлона. Оставете сместа да се охлади до топло състояние и направете на пюре с помощта на блендер.
Прехвърлете във форма, чието дъно сте покрили с найлоново фолио и увийте с него.
Приберете пастета в хладилника за няколко часа.
Може да поднесете с пресни краставици.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Пържени гъби със сметана и лук
- Свинско с гъби в сметана
- Ливаден пачи крак
- Зимна припънка, Зимненка
- Двуспорова печурка
- Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Пастет от нахут с гъби и зеленчуци