Пастет от нахут с гъби и зеленчуци

Необходими продукти:
2 глави лук
2 средни моркова
150 грама гъби
3 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян кориандър
1 чаена чаша нахут
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода и оставете да престои 6 часа, а най-добре една нощ. След това подсолете и сварете до готовност.
Нарежете лука на ситно и изпържете в зехтина до прозрачност.
Прибавете морковите, нарязани на тънки ивици, затворете съда с капак и нека се задушават до готовност.
Ред е на сварените гъби, нахута и подправките. Налейте 5-6 лъжици от бульона, в който сте сварили нахута.
Разбъркайте и изключете котлона. Оставете сместа да се охлади до топло състояние и направете на пюре с помощта на блендер.
Прехвърлете във форма, чието дъно сте покрили с найлоново фолио и увийте с него.
Приберете пастета в хладилника за няколко часа.
Може да поднесете с пресни краставици.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
Коментари към Пастет от нахут с гъби и зеленчуци