Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Домашен гъбен пастет

Домашен гъбен пастет

Домашен гъбен пастет - изображение

Необходими продукти:


  • 25 грама сушени гъби по избор
  • 300 милилитра вряща вода
  • 2 нарязани глави лук
  • 30 грама масло
  • 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 150 грама крема сирене
  • 250 грама преси нарязани гъби
  • свежи стръкчета прясна мащерка
  • сол и черен пипер


за желето

 

  • 200 милилитра гъбен бульон
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 чаена лъжичка желатин

 

Начин на приготвяне:

 

Накиснете сушените гъби във вряща вода и изчакайте да омекнат. Задушете лука в разтопеното и сгорещено масло, добавете чесновите скилидки, нарязаните пресни гъби и мащерката. Подправете със сол и черен пипер според вкуса ви.

Отцедете вече набъбналите гъби, отцедете ги, заделете бульона им и ги прибавете към сместа. Гответе докато течността се редуцира, свалете от огъня, охладете и прибавете крема сиренето. Разбийте сместа в блендер до хомогенност, разпределете я в херметически буркани и охладете.

Разтворете желатина в 200 милилитра от гъбения бульон, прибавете соевия сос, разбъркайте и изсипете върху пастета. Охладете за два часа, за да стегне и намажете на филийка.

Добър апетит!

Източник: domesticgothess.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайл