Гъбен пастет с крема сирене

Необходими продукти:
1 килограм печурки
1 голяма глава лук (може да използвате праз)
200 грама крема сирене
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица счукани семена кориандър
1 чаена лъжица зехтин
щипка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и ги изпържете в зехтина, прибавете нарязания на ситно лук и оставете на силен огън за 15 минути, течността ще започне да се отделя. Подсолете на вкус и регулирайте температурата според количеството течност в съда, разбърквайте периодично.
Задушавайте до готовност на продуктите, след което отцедете излишната течност (ако е останала такава) и изсипете сместа в блендер. Прибавете крема сиренето, щипка смлян черен пипер, кориандъра и разбийте до получаването на пастет. Прехвърлете го в буркан и оставете да се охлади.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Пържени гъби със сметана и лук
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
Коментари към Гъбен пастет с крема сирене