Гъбен пастет с крема сирене
Необходими продукти:
1 килограм печурки
1 голяма глава лук (може да използвате праз)
200 грама крема сирене
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица счукани семена кориандър
1 чаена лъжица зехтин
щипка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и ги изпържете в зехтина, прибавете нарязания на ситно лук и оставете на силен огън за 15 минути, течността ще започне да се отделя. Подсолете на вкус и регулирайте температурата според количеството течност в съда, разбърквайте периодично.
Задушавайте до готовност на продуктите, след което отцедете излишната течност (ако е останала такава) и изсипете сместа в блендер. Прибавете крема сиренето, щипка смлян черен пипер, кориандъра и разбийте до получаването на пастет. Прехвърлете го в буркан и оставете да се охлади.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Пържени гъби със сметана и лук
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Гъбен пастет с крема сирене