Пастет от бели гъби с чесън и лук
Необходими продукти:
- 1 килограм бели гъби
- 3 глави лук
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Почистете добре гъбите, отстранявайки всички ненужни по тях части и замърсявания.

След това нарежете на едри парчета, защото по време на термичната обработка размерът им ще се намали. Потопете в съд със студена вода и ги измийте добре. Гъбите не трябва да престояват дълго във водата, защото ще я поемат, а излишна влага при приготвянето им не е нужна.
Прехвърлете ги в тиган без мазнина, който поставете върху нагорещен котлон.

Нарязания на полукръгчета лук изпържете до златисто в отделен съд.

Когато така приготвените продукти се охладят малко, смесете ги в съда на блендер, добавете чесновите скилидки и смелете до желаната консистенция. Бихте могли да превърнете в пюре или да оставите по-едри парченца, които да се усещат в готовия пастет.

Поднесете върху филийки препечен или пресен хляб.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Пастет от бели гъби с чесън и лук