Пастет от бели гъби с чесън и лук

Необходими продукти:
- 1 килограм бели гъби
- 3 глави лук
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Почистете добре гъбите, отстранявайки всички ненужни по тях части и замърсявания.
След това нарежете на едри парчета, защото по време на термичната обработка размерът им ще се намали. Потопете в съд със студена вода и ги измийте добре. Гъбите не трябва да престояват дълго във водата, защото ще я поемат, а излишна влага при приготвянето им не е нужна.
Прехвърлете ги в тиган без мазнина, който поставете върху нагорещен котлон.
Нарязания на полукръгчета лук изпържете до златисто в отделен съд.
Когато така приготвените продукти се охладят малко, смесете ги в съда на блендер, добавете чесновите скилидки и смелете до желаната консистенция. Бихте могли да превърнете в пюре или да оставите по-едри парченца, които да се усещат в готовия пастет.
Поднесете върху филийки препечен или пресен хляб.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Гъби портобело
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Свинско с гъби в сметана
- Ливадна виолетка
- Сапунка
- Свинско със сметана и диви гъби
- Гъби с лук в доматен сос
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Гювечета от картофи с гъби и лук
Коментари към Пастет от бели гъби с чесън и лук