Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пастет от бели гъби с чесън и лук

Пастет от бели гъби с чесън и лук

Пастет от бели гъби с чесън и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм бели гъби
  • 3 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Почистете добре гъбите, отстранявайки всички ненужни по тях части и замърсявания.

бели гъби

След това нарежете на едри парчета, защото по време на термичната обработка размерът им ще се намали. Потопете в съд със студена вода и ги измийте добре. Гъбите не трябва да престояват дълго във водата, защото ще я поемат, а излишна влага при приготвянето им не е нужна.

Прехвърлете ги в тиган без мазнина, който поставете върху нагорещен котлон.

бели гъби

Нарязания на полукръгчета лук изпържете до златисто в отделен съд.

лук

Когато така приготвените продукти се охладят малко, смесете ги в съда на блендер, добавете чесновите скилидки и смелете до желаната консистенция. Бихте могли да превърнете в пюре или да оставите по-едри парченца, които да се усещат в готовия пастет.

бели гъби

Поднесете върху филийки препечен или пресен хляб.

бели гъби

 

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиДиетиНовиниСъставкиБотаникаПроизводителиПсихологияАлт. медицинаЗдравни съветиИсторияКлинични пътеки