Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Гъбен пастет с коняк, мащерка и чесън

Гъбен пастет с коняк, мащерка и чесън

Гъбен пастет с коняк, мащерка и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици сушени горски гъби
  • 400 грама печурки
  • 1-2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 2 супени лъжици коняк
  • 200 грама заквасена сметана с висока масленост
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Счукайте сушените гъби в хаванче. Обелете чесъна и лука, нарежете ги на дребни кубчета и изпържете, докато омекнат и станат златисти (в 1-2 супени лъжици зехтин).

Измийте пресните печурки и ги нарежете на малки кубчета. Добавете ги заедно със сушените горски гъби в сместа от лютите зеленчуци и разбъркайте старателно.

Намалете температурата на котлона до ниска и задушете комбинацията за 5-7 минути.

По време на термичната обработка пресните гъби ще отделят течност, в която сушените ще се приготвят.

Подправете с щипка сол, малко черен пипер и чаена лъжица мащерка (разбира се, може да използвате количества според вкуса си). Накрая налейте коняка и разбъркайте.

Гответе гъбите до изпаряване на всичката течност в съда. След това смелете гъстата смес в блендер, докато е още гореща. Съединете я със сметаната и отново разбъркайте до еднородност.

Затоплете малко пастета, за да се изпари течността от сметаната и може да поднесете.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alizy.club

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиСъставкиДиетиНовиниБотаникаПроизводителиПсихологияАлт. медицинаЗдравни съветиИсторияКлинични пътеки