Гъбен пастет с коняк, мащерка и чесън

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици сушени горски гъби
- 400 грама печурки
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица мащерка
- 2 супени лъжици коняк
- 200 грама заквасена сметана с висока масленост
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Счукайте сушените гъби в хаванче. Обелете чесъна и лука, нарежете ги на дребни кубчета и изпържете, докато омекнат и станат златисти (в 1-2 супени лъжици зехтин).
Измийте пресните печурки и ги нарежете на малки кубчета. Добавете ги заедно със сушените горски гъби в сместа от лютите зеленчуци и разбъркайте старателно.
Намалете температурата на котлона до ниска и задушете комбинацията за 5-7 минути.
По време на термичната обработка пресните гъби ще отделят течност, в която сушените ще се приготвят.
Подправете с щипка сол, малко черен пипер и чаена лъжица мащерка (разбира се, може да използвате количества според вкуса си). Накрая налейте коняка и разбъркайте.
Гответе гъбите до изпаряване на всичката течност в съда. След това смелете гъстата смес в блендер, докато е още гореща. Съединете я със сметаната и отново разбъркайте до еднородност.
Затоплете малко пастета, за да се изпари течността от сметаната и може да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alizy.club
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Свинско с гъби в сметана
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъбите помагат при деменция
Коментари към Гъбен пастет с коняк, мащерка и чесън