Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Печен нахут с кленов сироп

Печен нахут с кленов сироп

Печен нахут с кленов сироп - изображение

Необходими продукти:

  • 1 консерва (800 грама) нахут – изцеден и оставен да изсъхне
  • 2 супени лъжици зехтин (екстра върджин)
  • 1 супена лъжица сос Тамари
  • 2 супени лъжици кленов сироп
  • 1/ 2 чаена лъжица сух джинджифил
  • 1/ 4 чаена лъжица чесън на прах

Начин на приготвяне:

Застелете голяма тава с хартия за печене и отгоре разпределете нахута. Полейте със зехтин, сос, кленовия сироп и разбъркайте с шпатула или с ръце. Подправете с чесъна и джинджифила.

Печете 15-20 минути, докато нахута започне да покафенява от всички страни.

След като нахута е добре препечен, го оставете да изстине минимум 5 минути, преди да пристъпите към сервиране, а най-добре, изчакайте да се охлади толкова, че спокойно да го държите в ръка.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника