Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с пушена треска в млечен сос и пармезан

Омлет с пушена треска в млечен сос и пармезан

Омлет с пушена треска в млечен сос и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 6 големи яйца
  • 200 грама пушена треска
  • 450 милилитра прясно мляко
  • 80 грама масло
  • 3 супени лъжици брашно
  • 50 грама пармезан (настърган)
  • 4-5 стръка магданоз
  • сол и прясно смлян бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на функция "грил" при 200 градуса, като поставете решетката в горната част (на нивото над средното).

Магданоза накълцайте ситно.

Рибата сложете в тенджера, залейте със студеното прясно мляко и поставете съда на слаб огън. Щом течността заври, оставете треската да се приготвя 5 минути и извадете в чиния. Накъсайте на парчета.

Прелейте млякото в друг съд, а в тенджерата разтопете половината от маслото. Когато последното започне да къкри, изсипете в него брашното и го запържете до златисто. Тогава постепенно започнете да наливате млякото, като бъркайте, за да не се образуват бучки.

Варете соса до сгъстяване (около 5 минути), без да спирате да бъркате.

Когато го свалите от огъня, в него прибавете рибата, магданоза и поръсете със сол и смлян бял пипер.

Яйцата разбийте със същите подправки и ги изсипете в огнеупорен тиган (с диаметър 26-28 сантиметра), в който преди това сте разтопили останалото масло. Приготвяйте не среден огън, повдигайки краищата на омлета, докато яйцата стегнат, а повърхността трябва да остане влажна.

Махнете съда от котлона и върху яйчената основа сложете рибата и магданоза. Поръсете с пармезана и поставете ястието във фурната, за да може последният да се разтопи.

Поднесете вкуснотията веднага.

Добър апетит!

Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлЛюбопитноНовиниАнкетиДиетиСнимкиАлтернативна медицина