Омлет със зеленчуци по испански

Необходими продукти:
- 3 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 4 големи яйца
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- щипка сол
- 1/2 чаена чаша зеленчуци по избор, нарязани на кубчета
- 4 супени лъжици + 2 чаени лъжички зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Попарете картофите във вряща вода за 5-7 минути, докато леко омекнат.
- Загрейте 3 супени лъжици зехтин в тиган на средно силен огън и сотирайте лука за 4-5 минути.
- Добавете картофите и зеленчуците, разбъркайте и гответе до пълната им готовност.
- В средно голяма купа разбийте яйцата и ги овкусете с щипка сол и прясно смлян черен пипер.
- Изсипете ги върху зеленчуците и отгоре поръсете останалия зехтин. Покрийте тигана с капак и намалете силата на котлона.
- Гответе около 10-12 минути до образуването на златисто кафява коричка.
- Използвайте чиния, за да обърнете омлета и го върнете в тигана, за да се запече и от другата страна за 8-10 минути.
- Нарежете, гарнирайте с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: mygingergarlickitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно мляко
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет със зеленчуци
- Омлет с ориз по японски
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет на фурна с моцарела, домати и сметана
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет Пуляр
- Печен омлет с червен лук, масло и сметана
Коментари към Омлет със зеленчуци по испански