Омлет със зеленчуци по испански
Необходими продукти:
- 3 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 4 големи яйца
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- щипка сол
- 1/2 чаена чаша зеленчуци по избор, нарязани на кубчета
- 4 супени лъжици + 2 чаени лъжички зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Попарете картофите във вряща вода за 5-7 минути, докато леко омекнат.
- Загрейте 3 супени лъжици зехтин в тиган на средно силен огън и сотирайте лука за 4-5 минути.
- Добавете картофите и зеленчуците, разбъркайте и гответе до пълната им готовност.
- В средно голяма купа разбийте яйцата и ги овкусете с щипка сол и прясно смлян черен пипер.
- Изсипете ги върху зеленчуците и отгоре поръсете останалия зехтин. Покрийте тигана с капак и намалете силата на котлона.
- Гответе около 10-12 минути до образуването на златисто кафява коричка.
- Използвайте чиния, за да обърнете омлета и го върнете в тигана, за да се запече и от другата страна за 8-10 минути.
- Нарежете, гарнирайте с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: mygingergarlickitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет Пуляр
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет с пилешко месо
Коментари към Омлет със зеленчуци по испански