Меден кекс с канела и шоколадова глазура
Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 350 милилитра прясно мляко
- 350 грама захар
- 50 грама мед
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 2 супени лъжици какао
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка смлени зърна карамфил
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
За глазурата:
- 100 грама черен шоколад
- 100 милилитра вода
- 250 грама пудра захар
- 1 супена лъжица масло
- 1/2 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, какаото, канелата и подправките.
- Добавете меда и прясното мляко и разбъркайте с дървена лъжица до образуването на лепкаво тесто.
- Покрийте с хартия за печене тава с приблизителни размери 30/20 сантиметра и изсипете сместа.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 25 минути.
- През това време направете глазурата, като загреете шоколада, водата, маслото и канелата в малка тенджера на слаб огън.
- Когато шоколадът и маслото се разтопят, отдръпнете от котлона и добавете пудрата захар. Разбъркайте добре.
- Когато кексът се охлади, но не напълно, го извадете от тавата и нарежете на ромбоиди.
- Подредете парчетата върху решетка и ги залейте с шоколадовата глазура.
- След като изстинат напълно, подредете сладкиша в поднос, покрийте с алуминиево фолио и съхранявайте в хладилник за през нощта. Ако успеете да издържите... :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечен кокосов кекс
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Лимонов кекс с кокосови стърготини и захарна глазура
- Шоколадово руло с маслен крем
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Пандишпанов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
Коментари към Меден кекс с канела и шоколадова глазура