Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Тиквени кексчета с орехи и шоколад

Тиквени кексчета с орехи и шоколад

Тиквени кексчета с орехи и шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама тиква
  • 3 яйца
  • 200 грама брашно
  • 150 грама масло
  • 180 грама захар кристална бяла
  • 10 грама ванилова захар
  • 20 грама бакпулвер
  • 1 чаена лъжица олио
  • 1 лимон
  • 60 грама орехови ядки
  • 100 грама шоколад
  • малко сол

 

Начин на приготвяне:

Отстранете кората, семената и влакната от тиквата, настържете я на средно ренде и отцедете сока й.

Обелете кората и на лимона, изстискайте и неговия сок.

Разбъркайте маслото с бялата захар, добавете яйцата, цитрусовите сок и кора (настъргана или нарязана много ситно), тиквата и разбъркайте.

Към брашното прибавете бакпулвера, малко сол, ваниловата захар, разбъркайте и съединете сухата смес с маслената.

Тестото трябва да бъде немного гъсто. Разпределете го в силиконови формички за мъфини, намазнени предварително. Сместа да не заема повече от 2/3 от всеки съд, тъй като по време на печенето тестото ще се надуе.

Поставете в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.

Изсушете леко ореховите ядки, обелете ги и смелете или счукайте едро. Разтопете шоколада (на водна баня).

Когато кексчетата са готови, полейте ги с течния шоколад и поръсете с ядките.


Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлДиетиБотаника