Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Меден кекс с канела и шоколадова глазура

Меден кекс с канела и шоколадова глазура

от 23 март 2016г., обновено на 22 окт 2019г.
Меден кекс с канела и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама брашно
  • 350 милилитра прясно мляко
  • 350 грама захар
  • 50 грама мед
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаена лъжичка смлени зърна карамфил
  • 1/4 чаена лъжичка индийско орехче

За глазурата:

  • 100 грама черен шоколад
  • 100 милилитра вода
  • 250 грама пудра захар
  • 1 супена лъжица масло
  • 1/2 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:

  • В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, какаото, канелата и подправките.
  • Добавете меда и прясното мляко и разбъркайте с дървена лъжица до образуването на лепкаво тесто.
  • Покрийте с хартия за печене тава с приблизителни размери 30/20 сантиметра и изсипете сместа.
  • Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 25 минути.
  • През това време направете глазурата, като загреете шоколада, водата, маслото и канелата в малка тенджера на слаб огън.
  • Когато шоколадът и маслото се разтопят, отдръпнете от котлона и добавете пудрата захар. Разбъркайте добре.
  • Когато кексът се охлади, но не напълно, го извадете от тавата и нарежете на ромбоиди.
  • Подредете парчетата върху решетка и ги залейте с шоколадовата глазура.
  • След като изстинат напълно, подредете сладкиша в поднос, покрийте с алуминиево фолио и съхранявайте в хладилник за през нощта. Ако успеете да издържите... :)

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Кекс с извара и ябълки Кекс с извара и ябълки
  • Сурово орехово брауни с фурми Сурово орехово брауни с фурми
  • Безглутенов кекс с боровинки и лимон Безглутенов кекс с боровинки и лимон
  • Кексчета с картофени парченца и орехи Кексчета с картофени парченца и орехи
5.0/5 1 оценка

Коментари към Меден кекс с канела и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Меден кекс с канела и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 31 October 2025 в 22:25
    Коментирайте "Меден кекс с канела и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Бананов кекс с овесени ядки и орехи
  • Шоколадов кекс без яйца и мляко
  • Тиквен сладкиш с мед и орехи
  • Лесен шоколадов кекс с масло
  • Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
  • Бърз кекс с кондензирано мляко
  • Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
  • Кекс с извара и ябълки
  • Млечен кокосов кекс
  • Шоколадов кекс Нутела от две съставки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 11 часа и 21 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 10 дни, 7 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival