Кекс с овесени ядки, круши и канела
Необходими продукти:
- 4 средно големи круши, обелени и почистени от семките
- 1/2 чаена чаша ябълков сос
- 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- 2 чаени лъжички канела
- 1 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/2 чаена лъжичка карамфилови зърна, смлени
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 3/4 чаена чаша овесено брашно
- 1/2 чаена чаша фини овесени ядки
- 3/4 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Подмажете квадратен съд за печене с приблизителни размери 20 сантиметра и го покрийте с хартия за печене.
- Пюрирайте две от крушите и прехвърлете пюрето в средно голяма купа.
- Добавете ябълковия сос, фъстъченото масло и ваниловия екстракт. Разбъркайте.
- Прибавете канелата, джинджифила, карамфила, солта, брашното, овесените ядки и бакпулвера. Разбъркайте с дървена лъжица до гладка консистенция.
- Нарежете останалите круши на кубчета и ги добавете към кексовото тесто.
- Леко разбъркайте и изсипете в подготвената форма.
- Печете около 25-30 минути или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра на сладкиша.
- Оставете кекса да се охлади напълно, преди да го нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: happyhealthymama.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
- Кекс от сушени плодове и ядки
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Кекс с червени боровинки
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Кекс с овесени ядки, круши и канела