Кекс с тиквички, стафиди и ананас

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши бяло брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер и канела на прах
- по 1/2 чаена лъжица сода за хляб и готварска сол
- 1 чаена чаша олио
- 1/2 чаена чаша кристална захар
- 2 големи яйца
- 1 чаена лъжица течна ванилия (екстракт)
- 1 1/2 чаена чаша настъргана тиквичка
- 1 чаена чаша настърган морков
- 1 чаена чаша нарязан на ситно ананас от консерва - изцеден
- 1/2 чаена чаша тъмни стафиди
Начин на приготвяне:
Застелете малка правоъгълна тавичка за кекс с хартия и намазнете, докато приготвяте тестото за кекса, загрейте фурната на 170 градуса.
Смесете брашното с бакпулвера, содата, солта и канелата.
В друг съд разбъркайте яйцата, захарта, олиото и ванилията. Добавете тиквичките, моркова, ананаса и стафидите. Сложете брашняната смес към течните продукти и разбъркайте с тел, докато се комбинират всички съставки.
Готовата смес пресипете с подготвената тавичка и в продължение на 1 час и 15 минути.
След като кексът е напълно изстинал може да го сервирате.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Ябълков кекс с орехи и стафиди
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Кекс с кондензирано мляко
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Кекс с извара и ябълки
- Млечен кокосов кекс
- Бадемов кекс с фурми
Коментари към Кекс с тиквички, стафиди и ананас