Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки 11 грешни стъпки при приготвянето на печива

11 грешни стъпки при приготвянето на печива

11 грешни стъпки при приготвянето на печива - изображение

Изпичането на тестени изделия невинаги е лесна задача. Но всичко, което научавате от неправилните стъпки, ви помага да се развивате и да е справяте все по-добре всеки следващ път.

Представяме ви 11 от най-често срещаните грешки при печене на тестени изделия.

яйца

1. Ползвате неподходящ размер яйца в рецептата

Има няколко размера яйца, вариращи от малки, средни, до големи. За печива обикновено се препоръчва използването на големи яйца, а употребата на друг размер, може да не е подходяща. Причината е, че това "разбърква" съотношението на продуктите. Като цяло, ако вашата рецепта не уточнява какъв размер яйца да ползвате, изберете големи.

шоколад

2. Използвате влажни купи за разтопяване на шоколада

Когато водата попадне в шоколада, тя се натрупва на повърхността и образува бучици. За да предотвратите това, се уверете, че купата е напълно суха, защото дори една капка може да съсипе шоколада.

3. Отваряте фурната, за да проверите готовността на печивата

Отварянето на вратата на фурната по време на печене може да е изкушаващо, но наистина вреди на някои от тестените изделия. Кексовете, които са по-въздушни, могат да се съсипят, ако отворите вратата, заради внезапното понижаване на температурата.

4. Не оставяте яйцата и маслото да достигнат стайна температура, когато това се изисква в рецептата

Ако вашата рецепта изисква маслото или яйцата да са на стайна температура, това е по някаква причина. Маслото се смесва по-лесно с другите съставки, ако е със стайна температура, а темперираните яйца се разбиват без усилия.

5. Опитвате се да сглобите тортата, без блатовете да са напълно студени

Няма как да сложите глазура върху топли блатове, защото рискувате да получите каша. Изчакайте да се охладят напълно, ако искате хубава торта.

разрязване на хляб

6. Режете кексове и хляб, преди да са напълно студени

Когато разрежете горещо парче и от него излиза пара, значи губи влага. Не само че ще се разпадат по-лесно, ако разрежете горещи кекса и хляба, но и рискувате да станат сухи и сбити, затова изчакайте да се поохладят, преди да престъпите към сервиране.

7. Заменяте содата за хляб и бакпулвера и не проверявате срока им на годност

Бакпулверът и содата за хляб не са едно и също. Содата за хляб се нуждае от киселина, за да се активизира, а бакпулверът вече съдържа такава. Освен да сте сигурни, че използвате точно това, което е посочено в рецептата, трябва да проверявате и срока на годност.

8. Не разбивате достатъчно дълго захарта и маслото

Разбиването на захарта с маслото не е процес, целящ само да се комбинират двата продукта, но и да се вкарва въздух в сместа. Едно бързо смесване не е достатъчно и някои рецепти изискват определено време за това. Ако в тях пише да разбиете до мек пухкав и светъл крем - отделете време да го направите, защото това е начинът да се уверите, че сте успели да вкарате достатъчно въздух в комбинацията.

9. Не пресявате брашното, когато рецептата го изисква

При повечето печива пресяване на брашното не е необходимо, но ако в рецептата специално се призовава да го направите, вероятно има причина. По-леките торти го изискват, тъй като блатовете стават по-въздушни. Ако пропуснете тази стъпка, печивото ви може да се окаже плътно и плоско.

10. Удвоявате продуктите в рецептата, вместо да я направите два пъти

Повечето рецепти биха могли да се удвоят без проблем, но при някои (обикновено торти) не се получава. Най-добре е да направите рецептата два пъти, за да сте сигурни, че всички пропорции са спазени правилно.

разбиване на ръка

11. Опитвате се да направите тесто, без да използвате миксер

Разбира се, можете технически да направите всичко без миксер, но това невинаги е лесно. Ако сте решили да разбивате продукти ръчно, пригответе се да отделите много време и да се сдобиете с немалко мускулни болки.

 

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: buzzfeed.com
Снимки:buzzfeed.com; freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиВидеоЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта