Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сладък хляб "Бабка" с какао и шоколад

Сладък хляб "Бабка" с какао и шоколад

от 27 сеп 2018г.
Сладък хляб "Бабка" с какао и шоколад - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 пакет суха мая
  • 3/4 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша масло
  • 1/4 чаена чаша захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 яйце - за тестото
  • 1/3 чаена чаша захар
  • 3 супени лъжици какао
  • 2 супени лъжици разтопено масло
  • 3/4 чаена чаша шоколадови капки
  • 1 яйце - за намазване
  • 1 супена лъжица сметана

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбъркайте 2 чаени чаши от брашното с маята и оставете на страна. Загрейте млякото заедно с 1/2 чаена чаша масло и 1/4 чаша захар и солта. След като се затопли до около 40 градуса, сипете при брашното и добавете едно яйце. Разбъркайте и добавете на части останалото брашно.

Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете 3 минути, докато получите меко и еластично тесто. Оформете го на топка и го сложете в намазнена купа, завъртете го веднъж и го покрийте с фолио. Оставете го на топло, за да се удвои - около 2 часа.

Когато тестото е втасало с юмрук го притиснете надолу. Сложете тестото върху набрашнен плот и го покрийте с кърпа. Оставете тестото да почине 10 минути върху плота. Намажете малка правоъгълна форма за кекс с масло.

Разточете тестото в правоъгълник и го намажете с масло.

Поръсете обилно с микс от какао и захар. Поръсете с шоколадовите капки и навийте на руло по дължина.

Разрежете по средата и оплете двете части.

Сложете в подготвената тавичка, покрийте с кърпа и оставете да втаса 1 час.

Загрейте фурната на 170 градуса и разбийте 1 яйце със сметаната в купичка. С получената смес намажете хляба и печете около 70-75 минути до готовност. По време на печенето, покрийте хляба с фолио през последните 30 минути, за да предотвратите препичането.

Изчакайте готовият хляб леко да се охлади, след което извадете от формата. Охладете напълно върху решетка, след което разрежете и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:
  • 11 грешни стъпки при приготвянето на печива 11 грешни стъпки при приготвянето на печива
  • Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
  • Млечен кокосов кекс Млечен кокосов кекс
  • Бананов кекс с овесени ядки и орехи Бананов кекс с овесени ядки и орехи
5.0/5 1 оценка

Коментари към Сладък хляб "Бабка" с какао и шоколад

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сладък хляб "Бабка" с какао и шоколад
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:10
    Коментирайте "Сладък хляб "Бабка" с какао и шоколад"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Млечен кокосов кекс
  • Бананов кекс с овесени ядки и орехи
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Да разбием заблудите - хляба
  • Шоколадов кекс без яйца и мляко
  • Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 52 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 14 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival