Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела

Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши кафява захар
- 1/4 чаена чаша бяла захар
- 2 чаени лъжички канела
- 2 1/4 чаени чаши боровинки, пресни или замразени
- 1 1/2 чаени чаши брашно + 1 супена лъжица за боровинките
- 1 1/2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 1 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 1/2 чаени лъжички сода
- 3/4 чаена чаша разтопено масло
- 3 яйца със стайна температура, леко разбити
- 1/2 чаена чаша мед
- 1 3/4 чаени чаши пълномаслено кисело мляко със стайна температура
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете кръгла форма за кекс с масло.
- В малка купа смесете 1/4 чаена чаша кафява захар, с бялата захар и канелата. Заделете настрана.
- Изсипете боровинките в средно голяма купа и ги поръсете с 1 супена лъжица брашно. Ако използвате замразени плодове, ги поръсете преди непосредственото им добавяне в кексовото тесто.
- В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и содата. Заделете настрана.
- В голяма купа смесете разтопеното масло с останалата 1 чаена чаша кафява захар, яйцата, меда, киселото мляко и ваниловия екстракт.
- Постепенно добавете сухата смес и разбъркайте за кратко с дървена лъжица.
- Изсипете 1/3 от тестото в подготвената форма и поръсете с 1/3 от канелената смес и 1/3 от боровинките. Повторете с останалите продукти.
- Печете в продължение на 60-65 минути или докато клечка за зъби излезе чиста от сладкиша.
- Оставете кекса да се охлади за около 20 минути, преди да го извадите от формата.
- Внимателно го обърнете, поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: vanillaandbean.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Отслабване с мед и канела
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Канелено дърво, Канела
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Млечен кокосов кекс
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Полезни свойства на канелата
- Лимонов кекс с извара
Коментари към Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела