Кекс с маракуя и лимон

Необходими продукти:
за топинга:
- 75 грама захар
- сокът на 1 лимон
- пулпа на 2 плода макаруя
за кекса:
- 175 грама меко масло
- 1 супена лъжица златен сироп
- 175 грама брашно (самонабухващо)
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 175 грама захар
- 3 яйца
- пулпа на 2 плода маракуя
- щипка сол
- кората на 2 лимона
Начин на приготвяне:
Намазнете с масло голяма форма за пудинг (форма за кекс) и застелете основата с хартия за печене.
За топинга комбинирайте 75 грама захар със сока на 1 лимон и пулпа на 2-те маракуи, пресипете на дъното на тавичка.
За кекса комбинирайте захарта с брашното, златния сироп, бакпулвера, яйцата и пулпа на плодовете, добавете щипка сол и кората на лимона, разбъркайте с миксер за една минута.
Пресипете тестото в тавичката внимателно, без да смесвате топинга и тестото. Изравнете и покрийте с фолио. Печете 2 часа на 180 градуса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Лимонов кекс с извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Бърз кекс с мак, орехи и стафиди
Коментари към Кекс с маракуя и лимон