Чаен кекс с малини, шоколад и бадеми
Необходими продукти:
- 150 грама масло
- 2/3 чаена чаша захар
- 2 яйца
- 1/2 чаена лъжица екстракт от бадем
- 50 милилитра прясно мляко
- 150 грама бадемово брашно
- 150 грама свежи или замразени малини
- 3/4 чаена чаша черен шоколад (натрошен)
- 1/3 чаена чаша филирани бадеми
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Застелете 20 сантиметрова тавичка с хартия за печене.
С помища на елекртически миксер разбийте захарта с маслото до достигането на гладна кремообразна текстура. Добавете яйцата едно по едно, разбивайки добре след всяко. Добавете бадемовия екстракт и млякото. След като се комбинират продуктите, добавете бялото и бадемовото брашно, малините, и шоколада. Прехвърлете продуктите в тавата и поръсете с филираните бадеми.
Печете 50 минути на 180 градуса, проверете кекса с клечка, ако те излиза чиста от него, значи е време да го извадите от фурната. Изчакайте 10 минути да се охлади в тавата, след което го извадете от нея. Поръсете го все още топъл с пудрата захар и сервирайте. По желание, при поднасяне, може да добавите разбита сметана.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечен кокосов кекс
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадово руло с маслен крем
- Лимонов кекс с кокосови стърготини и захарна глазура
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Пандишпанов кекс с масло
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Чаен кекс с малини, шоколад и бадеми