Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадови пастички със смлени бадеми

Шоколадови пастички със смлени бадеми

Шоколадови пастички със смлени бадеми - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша смлени бадеми
  • 150 грама брашно
  • 70 грама захар
  • три шоколада (по 100 грама всеки)
  • 200 грама масло
  • 1 чаена лъжица набухвател за тесто
  • 2 супени лъжици какао
  • 3 яйца


Начин на приготвяне:

Поставете малка тенджера (добре е да бъде с дебели стени и дъно) върху слаб огън и в нея начупете двата шоколада, сложете маслото (нарязано на кубчета и е хубаво да е със стайна температура). Разтопете продуктите до еднородност.

Разбийте с миксер (на бързи обороти) яйцата и захарта. Към тях прибавете брашното и какаото (предварително ги пресейте) и разбъркайте много внимателно. В тази смес изсипете смлените бадеми и разтопения с маслото шоколад. Още веднъж разбъркайте старателно всички продукти.

Застелете правоъгълна кексова форма с лист пергамент и в нея разпределете равномерно тестото. Изпечете във фурната на 150 градуса за около 40 минути (с помощта на клечка за зъби проверете готовността на десерта).

Когато извадите от уреда, изчакайте да се охлади и нарежете на квадрати.

Разтопете третия шоколад и с него полейте парчетата. Бихте могли да използвате и любим крем, ако желаете. Вариант е да разрежете пастичките хоризонтално на две и тогава да глазирате с какаовата сладост.

Да ви е шоколадово!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsedeserti.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияНовиниХранене при...ВидеоИсторияЛеченияАлтернативна медицинаДиетиСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители