Брауни със сушени сини сливи и ром
Необходими продукти:
250 грама сини сливи без костилки
75 милилитра ром или коняк
250 грама захар
200 грама масло
250 грама шоколад
3 яйца + 1 жълтък
65 грама брашно
55 грама какао на прах
1 чаена лъжица бакпулвер
Начин на приготвяне:
Нарежете сушените сини сливи, сложете ги подходящ съд и залейте с рома (или използвайте коняк). Оставете ги да престоят в алкохола 30 минути.
През това време с помощта на кухненски робот разбийте захарта с маслото до получаването на кремообразна маса.
Начупете шоколада на парчета и разтопете на водна баня, без да разбърквате. Не трябва да бъде горещ.
Щом се разтопи, веднага свалете от котлона.
Разбийте с вилица 3 яйца и жълтъка, а в отделен съд смесете брашното с какаото и бакпулвера.
Прибавете яйцата към сладкото масло, разбийте на ниска скорост и налейте шоколада. След това изсипете сините сливи и сухите съставки. Разбъркайте леко и за кратко.
Прехвърлете тестото във форма с диаметър 21 сантиметра, чието дъно сте покрили с пергамент.
Изпечете десерта в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Готовото брауни нарежете на парчета, когато се охлади.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ СИНИ СЛИВИ 250 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОНУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОПЕДИАКИД СИРОП ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЧРЕВНИЯ ТРАНЗИТ И КОМФОРТ 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Захарна тръстика
- Как сушените сини сливи подпомагат здравето
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Брауни със сушени сини сливи и ром