Брауни със сушени сини сливи и ром
Необходими продукти:
250 грама сини сливи без костилки
75 милилитра ром или коняк
250 грама захар
200 грама масло
250 грама шоколад
3 яйца + 1 жълтък
65 грама брашно
55 грама какао на прах
1 чаена лъжица бакпулвер
Начин на приготвяне:
Нарежете сушените сини сливи, сложете ги подходящ съд и залейте с рома (или използвайте коняк). Оставете ги да престоят в алкохола 30 минути.

През това време с помощта на кухненски робот разбийте захарта с маслото до получаването на кремообразна маса.
Начупете шоколада на парчета и разтопете на водна баня, без да разбърквате. Не трябва да бъде горещ.

Щом се разтопи, веднага свалете от котлона.

Разбийте с вилица 3 яйца и жълтъка, а в отделен съд смесете брашното с какаото и бакпулвера.
Прибавете яйцата към сладкото масло, разбийте на ниска скорост и налейте шоколада. След това изсипете сините сливи и сухите съставки. Разбъркайте леко и за кратко.

Прехвърлете тестото във форма с диаметър 21 сантиметра, чието дъно сте покрили с пергамент.
Изпечете десерта в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.

Готовото брауни нарежете на парчета, когато се охлади.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
ФРУТИЛАКС СИРОП ОТ СМОКИНЯ И СЛИВА 150 мл ЕКОФАРМ
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
Коментари към Брауни със сушени сини сливи и ром