Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медиа
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Видео
Анкети
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура

Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура

от 17 юли 2017г., обновено на 18 юли 2017г.
Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За шоколадовия блат:

  • 200 грама черен шоколад с не по-малко от 70% съдържание на какао
  • 50 грама масло
  • 1 чаена лъжица разтворимо кафе
  • 1/4 чаена чаша гореща вода
  • 50 милилитра портокалов ликьор или сок от цитруса
  • кората на 1 портокал
  • 6 яйца
  • 150 грама брашно
  • 50 грама какао
  • 200 грама захар + още 2 супени лъжици
  • щипка сол

 торта

За портокаловия крем:

  • 4 портокала
  • 60 грама масло
  • 75 грама захар
  • 2 яйца + 1 жълтък
  • 2/3 чаена лъжица царевично нишесте
  • 400 милилитра сладкарска сметана за разбиване с висока масленост (38%) + 100 грама захар

 

За портокаловия сироп:

  • 100 милилитра портокалов сок
  • 50 грама захар
  • кората на 1/2 портокал


За шоколадовата глазура:

  • 100 грама черен шоколад с минимум 70% съдържание на какао
  • 150 милилитра течна сметана

 

За украса:

  • 2-3 портокала

 торта

Начин на приготвяне:

Шоколада и маслото разтопете (на водна баня).

масло

Кафето разтворете в горещата вода.

кафе

Смесете шоколада и кафето.

шоколад

Към тях прибавете портокаловата кора (предварително настъргана ситно).

портокал

Налейте топлия цитрусов сок.

портокал

Разбъркайте добре всичко.

шоколад

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Белтъците разбийте със захарта, като в началото на процеса добавете няколко капки лимонов сок.

белтъци

Пресейте брашното с какаото и тогава сложете щипка сол.

какао

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи кремообразна консистенция.

жълтъци

Към нея добавете шоколадовата смес, разбивайки с миксера, като намалите скоростта.

шоколад

Поетапно прибавете брашното с какаото, като разбърквате с лопатка, за да се получи гъсто шоколадово тесто.

брашно

В него първо сложете няколко лъжици от разбитите белтъци и много внимателно разбъркайте с плавни въртеливи движения. Така постепенно сложете всичката пяна, като се стараете тя да не спадне.

тесто

Изсипете пухкавото тесто във форма с диаметър 21 сантиметра, която преди това сте подмазали с олио и покрили с пергамент.

тесто

Изпечете за около час във фурната при 180 градуса. След 30-40 минути от началото на печенето, проверете готовността с клечка за зъби.

блат

Когато изключите фурната, оставете блатът да престои в нея 10 минути и тогава извадете да се охлажда, като го обърнете върху плосък съд, но нека остане във формата.

Щом се охлади, обърнете отново и тогава извадете от тавата. Ако е необходимо си помогнете с остър нож, с който да отделите тестото от стените.

блат

Направете портокаловия крем. Настържете едро кората на единия плод.

портокал

Изцедете сока на всичките 4 цитруса. Получава се около 1 чаша течност.

портокал

Към настърганата кора добавете захарта и разбъркайте.

захар

Налейте цитрусовия сок, отново разбъркайте и оставете сместа така за 30 минути, за да може кората да даде максимално аромата си.

портокал

Разбийте целите две яйца и жълтъка, при тях изсипете нишестето и разбийте, не трябва да има бучки (може да използвате миксер).

яйца

Поставете портокаловата комбинация върху котлона и бъркайте, като не трябва да ври.

сироп

Добавете яйцата и варете крема, докато се сгъсти. Не забравяйте да бъркате.

крем

Когато бъде готов, прецедете го.

крем

След това добавете маслото и нека се охлади много добре.

крем

Охладената сметана разбийте със захарта (до състояние "меки върхове", не прекалявайте с разбиването). Смесете с портокаловия крем, като слагате от него постепенно и бъркате с лопатка до еднородност.

сметана

Сиропа направете, като кипнете цитрусовия сок със захарта и ароматната кора.

сироп

Блата разрежете хоризонтално на 3 еднакво дебели блата.

блат

Сложете единия във форма и обилно полейте със сироп.

сироп

Когато основата се охлади, покрийте с крем и отгоре поставете втория блат. Него също сиропирайте, изчакайте да изстине и разпределете крем. Завършете с третия блат, който може да не поливате с портокалова течност.

крем

Покрийте го с шоколадова глазура, която направете от шоколада, разтопен в горещата сметана при непрекъснато бъркане.

шоколад

Приберете тортата за една нощ в хладилника, а преди да я поднесете, украсете с портокалови парченца или направете цитрусова розичка от кората на плода.

торта

торта

торта

 

Да ви е портокалово!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:
  • Сиропирана портокалова торта с мак и орехи Сиропирана портокалова торта с мак и орехи
  • Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове
  • Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура
  • Торта от диня с кокосово-бананов крем Торта от диня с кокосово-бананов крем
5.0/5 1 оценка

Коментари към Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура

От сайта (2) От форума
Напиши коментар 2 коментара
  1. www.framar.bg отговаря
    www.framar.bg отговаря 
    на 15 January 2021 в 12:25

    Добринка

    Може ли да се направи с ринг 20см

    Здравейте! Да може да използвате ринг с диаметър 20 см.

  2. Добринка 
    на 14 January 2021 в 17:39

    Може ли да се направи с ринг 20см

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
  • Исландска протеинова торта с боровинки и скир
  • Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
  • Лятна торта
  • Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
  • Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
  • Млечна торта с горски боровинки
  • Сиропирана портокалова торта с мак и орехи
  • Ванилова торта с малинов млечен крем
  • Нискокалорична торта с кисело мляко, киви и банани

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как да си направя вкусна домашна торта?

преди 1495 дни, 1 час и 24 мин.

Торта за рожден ден от сладкарници Перла - очаквания и реалност...

преди 1613 дни, 21 часа и 17 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Запушен нос след прекарано вирусно заболяване

преди 3 дни, 36 мин.

Конкор след поставяне на байпас

преди 9 дни, 11 часа и 16 мин.

Сулфатиазол, сулфатиацол /сулфаметилтиазол, ултрасептил, новосептал, неодисептал/ 99 % на прах.

преди 11 дни, 22 часа и 51 мин.

Как да разбера дали съм била осигурена за общо заболяване и майчинство

преди 19 дни, 31 мин.
Всички

АНКЕТА

Вярвате ли, че изборите могат да променят нещо в България

Виж резултатите

Фрамар ООД ще доставя до вашата електронна поща актуални оферти и новости!

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на buletin@framar.bg. Ние обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С абонирането за известия по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
  • Общи условия
  • Често задавани въпроси
БДА
© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах