Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура

Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура

Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура - изображение

Необходими продукти

За блата:

  • 2 банана
  • 6 яйца + 3 белтъка
  • 1 чаена чаша захар
  • 1 супена лъжица (с връх) брашно
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 супена лъжица оцет
  • 2 грама ванилия
  • 1 супена лъжица масло
  • 1/2 чаена чаша стафиди

За сиропа:

  • 1/2 чаена чаша захар
  • 100 милилитра гореща вода
  • 100 милилитра алкохолна напитка (водка или друго)
  • 1/4 чаена лъжица лимонов сок

За крема:

  • 2 банана
  • 3 жълтъка
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 2 супени лъжица какао
  • 200 грама масло


Добавки:

  • 2 банана
  • орехови ядки


Начин на приготвяне:

  • Сиропът

Разтворете захарта в горещата вода, налейте алкохола и лимоновия сок. Оставете течността да се охлажда и се заемете с направата на пандишпана.

  • Блатът

Разбийте яйцата заедно с трите допълнителни белтъка и захарта, постепенно добавете брашното и содата, изгасена в оцета.

Подмажете с масло дъното на тава, поръсете с измитите стафиди, сложете и бананите.

Изсипете тестото върху плодовете и поставете съда във фурната за 25-30 минути (до готовност) при 180 градуса.

Когато блатът се охлади до стайна температура, разрежете го хоризонтално на две части, които сиропирайте със сладката течност, която направихте по-рано.

  • Кремът

Разбийте до побеляване жълтъците със захарта. Поставете на водна баня и продължете да разбивате, като сгорещите до кипване, но не трябва да допускате яйцата за се варят. След това охладете до стайна температура при непрекъснато бъркане. Може да сложите съда в друг със студена вода, за да ускорите процеса.

Когато сместа се охлади малко, в нея прибавете кравето масло, което трябва да е размекнато. Разбивайте няколко минути, докато комбинацията стане еднородна. Тогава в нея сложете двата намачкани банана, без да прекратявате процеса. Кремът е готов.

  • Сглобяването

Намажете с 2/3 от крема долния блат, разпредете бананови парченца (нарежете единия от бананите) и поставете втория блат.

В останалия крем сложете какаото и разбъркайте. Тази глазура нанесете върху тортата, която украсете с втория банан (нарязан) и ореховите ядки.

Приберете десерта в хладилника за минимум 4 часа (максимум 12 часа).

Бананова торта

След това може да потопите в този бананов рай.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 482ua.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияДиетиБотаникаЛеченияВидеоИсторияХранене при...СпортАлт. медицинаЕ-тата в хранитеПроизводители