Торта с малини и червено френско грозде
Тази зимна торта е впечатляващ десерт, който всички ще харесат. Идеален за зимни празници. Бадемова основа с два крема - бял и с малини и червено френско грозде. Украсена с пресен розмарин, малини и касис, пръчици канела и пудра захар, за да ни принесе в празнична атмосфера.
Необходими продукти: (за 14-16 парчета)
за бадемовата основа:
- 55 грама краве масло, охладено и нарязано на малки парчета
- 50 грама смлени бадеми
- 1 супена лъжица захар
- 60 грама брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица леденостудена вода
за блатовете:
- 290 грама брашно за кекс
- 12 грама бакпулвер
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1 и 1/2 чаена лъжичка бадемов екстракт
- 250 грама захар
- 170 грама краве масло, на стайна температура
- 240 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 5 големи яйчни белтъка
за пълнежа от малини и червено френско грозде:
- 140 грама малини, пресни или замразени
- 60 грама червено френско грозде, прясно или замразено
- 50 грама захар
- 1 супена лъжица лимонов сок
за белия крем:
- 300 грама краве масло, на стайна температура
- 1 консерва подсладено кондензирано мляко, на стайна температура
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
за декорация:
- пресни малини и червено френско грозде
- канелени пръчици
- пресен розмарин
- пудра захар
- червен хранителен гел боя за оцветяване
Начин на приготвяне:
бадемовата основа:
В голяма купа смесете брашното, захарта, смлените бадеми и солта. Добавете охладеното масло и намачкайте сместа, докато се образуват трохи, след което добавете водата и продължете да бъркате с дървена лъжица. Увийте тестото в стреч фолио, оформете на плоска топка и сложете в хладилник за поне 30 минути. След това разточете тестото с диаметър около 21 сантиметра, като го поставите върху пергаментова хартия. С помощта на ринг за торта с размер 20 сантиметра изрежете кръг и премахнете излишното тесто, охладете за 30 минути преди печене. Загрейте фурната до 180 градуса. Набодете тестото с вилица и изпечете в тавичка, покрита с хартия за печене за 15 минути.
блатовете:
Намажете с мазнина и покрийте с хартия за печене дъното на две тавички с размер 20 сантиметра. В средна купа пресейте брашното с бакпулвера и солта. В голяма купа разбийте маслото с миксер, след което добавете 150 грама захар, разбийте до хомогенност и изсипете бадемовия екстракт. Разбивайки с миксер на ниска скорост, добавяйте постепенно, като редувате прясното мляко и брашнената смес.
В отделна купа разбийте белтъците на пяна, постепенно добавете 100 грама захар и продължете да биете, докато се образуват твърди върхове. Изсипете внимателно белтъците към маслената смес и разбъркайте с кръгови движения. Разпределете полученото тесто поравно в двете приготвени тавички и печете във фурна на 180 градуса за 20-25 минути, след което оставете блатовете да се охладят напълно.
пълнежа от малини и червено френско грозде:
Изсипете в тенджера малините, червеното грозде, захарта и лимоновия сок и оставете да кипнат, като непрекъснато бъркате. Варете около 10 минути или докато се сгъстят, след което пресейте през сито, за да отстраните семената. Оставете плодовата смес да се охлади.
белия крем:
В голяма купа разбийте с миксер маслото за около 5-7 минути, след което добавете ваниловия екстракт и изливайте постепенно кондензираното мляко, като разбивате непрекъснато.
сглобяване:
Сложете охладената бадемова основа върху поставка за сервиране и намажете с белия крем. Отгоре поставете единия блат и намажете с малиновия пълнеж в средата, а по краищата с белия крем. Сложете втория блат, намажете тортата с белия крем отгоре и отстрани, след което охладете за поне 1 час.
декорация:
Използвайте малка четка за боядисване, за да декорирате тортата с червения гел боя. Сложете в пош останалия бял крем и декорирайте тортата по краищата. Украсете горната част с червено грозде, малини, пръчици канела и пресен розмарин. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Да ви е сладко!
homecookingadventure.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лятна торта с плодове без печене
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Торта с тиква, крема сирене и канела
Коментари към Торта с малини и червено френско грозде