Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лятна торта с плодове без печене

Лятна торта с плодове без печене

от 05 юни 2013г., обновено на 29 юли 2021г.
Автор: Chef Framar
Лятна торта с плодове без печене - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Не е нужно да бъдете изявени сладкари, за да си приготвите вкусен десерт в домашни условия. Даваме ви идея за лятна торта без печене с нежен подов вкус и сметанов крем. Необходими са ви няколко достъпни продукта и желание. В рецептата са използвани ягоди и киви, но бихте могли да ги замените с всеки друг плод според вкуса ви или според сезона, което прави тортата универсална и актуална по всяко време на година.

За летния вариант на тортата са ви необходими:

  • 300 грама пандишпан
  • 500 грама заквасена сметана
  • 1 чаена чаша захар
  • 20 грама желатин
  • 1/2 чаена чаша вода
  • около 400 грама ягоди, киви и/или други плодове по ваш избор
Знаете ли, че в Южна Африка са открили над 100-годишна торта. Тя се е съхранила, тъй като е била пропита щедро с коняк. Приготвена е през 1902 година по случай златна сватба, но поради неизвестни причини не е консумирана. Но това съвсем не е най-старата запазена торта в света. Съхранени са две парчета от торта, изпечена през 1840 година за сватбата на кралица Виктория и принц Алберт. А най-старата цяла торта е от 1898 година, като в десерта има дупка от бомба от времето на Втората световна война.

Начин на приготвяне:

  • Изсипете желатина в малка купа и залейте с половин чаена чаша чиста студена вода (125 милилитра). Изчакайте половин час, за това време желатинът ще набъбне. Тогава сложете съда на водна баня и бъркайте, докато желатинът се разтвори напълно, но без да допускате сместа да заври.
  • Изсипете сметаната в подходяща купа, добавете захарта и с помощта на миксер разбийте до пълното разтваряне на сладките кристалчета.
  • След това, без да изключвате миксера, на тънка струя налейте желатина при сметаната и разбивайте още около 30 секунди.
  • Застелете дъното на дълбока купа с найлоново (стреч) фолио.
  • Измийте ягодите, почистете ги и разрежете на две. Кивито обелете и нарежете на кръгчета или на произволни парчета. Ако използвате плодове със семена или костилки, предварително ги почистете от тях.
  • Нарежете или начупете на парчета пандишпановия блат и ги смесете с плодовете в купата, която подготвихте по-рано.
  • Залейте продуктите със сметаната, покрийте съда със стреч фолио и приберете в хладилника за най-малко 2-3 часа. Ако сте от търпеливите, може да оставите десерта да се охлажда цяла нощ и да се насладите на вкуса му на следващия ден.
  • Когато извадите купата от хладилника, внимателно я обърнете върху поднос или друг подходящ плосък съд и отстранете фолиото. Тортата ще е придобила формата на съда, който сте използвали. Тя е не само лека и приятна на вкус, но и впечатляваща на външен вид.
  • Украсете я с парченца плодове и да ви е сладко!

Други варианти за приготвяне на лятната торта

  • Може да не смесвате продуктите за тортата, а да направите слоеве от тях. За целта в купата първо сложете малко сметана, след това ред от плодове, слой от пандишпанови парченца, повторете (плодове, пандишпан) и залейте с останалата сметана. Тя трябва да достигне до всички парченца в съда.
  • За приготвянето на тортата може да използвате най-различни плодове. Изберете обаче такива, които не съдържат семенца, като къпина например, защото те ще се усещат в тортата. Гроздето също има семена, но те могат да се премахнат или просто си осигурете сорт без такива.
  • Пандишпана в рецептата може да замените с бисквити.
  • Тортата може да направите както със заквасена сметана, така и с течна сладкарска.
Още по темата:
  • Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура
  • Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове
  • Плодова торта с кисело мляко Плодова торта с кисело мляко
  • Сиропирана портокалова торта с мак и орехи Сиропирана портокалова торта с мак и орехи
4.0/5 29 оценки

Коментари към Лятна торта с плодове без печене

От сайта (2)
Напиши коментар 2 коментара
  1. Към Sonia Dimitrova 
    на 13 June 2015 в 10:55

    Проблемът, че не ви се е получило е в рецептата. Реденето на тортата е добре да се започне със сместа от сметана и желатин, след това плодове, пандишпан и така в същия ред, като се завършва със сметана. Така би трябвало да ви се получи. Успех!

  2. svetla 
    на 29 June 2014 в 02:48
    moze i s otzedeno kiselo mljko i bez zahar

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
  • Исландска протеинова торта с боровинки и скир
  • Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
  • Торта от меденки с банани и шоколад
  • Нискокалорична торта с кисело мляко, киви и банани
  • Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
  • Лека кокосова торта с плодове и сметанов крем
  • Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура
  • Млечна торта с горски боровинки
  • Ванилова торта с карамел и банани
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как да намалим мазнините по лицето сиКак да намалим мазнините по лицето си

Как да намалим мазнините по лицето си

от 29 окт 2025г.Прочети повече
В проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекариВ проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекари

В проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекари

от 29 окт 2025г.Прочети повече
Петточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолизаПетточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолиза

Петточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолиза

от 29 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 8 дни, 18 часа и 33 мин.

Клиниката по дерматология на ВМА - безплатни консултации ноември 25 - атопичен дерматит

преди 9 дни, 1 час и 22 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще празнувате ли Хелоуин тази година?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕДИН УЮТЕН ЗИМЕН ДЕН - ЕЛИЗА УИЛЪР - ХЕРМЕС

ОФТАГЕЛ гел за очи 2.5 мг / г 10 г

ПЕЛЕНИ-ГАЩИ ЗА ВЪЗРАСТНИ размер L 80 - 100 кг * 10 НОЩНИ КАЛИНАСОФТ

ЛОРЕЛИ ЗАЛЪГАЛКА С КАПАЧЕ 0+

КОЛЕДНИ ПИСМА (с цветни порезки) - ДЖЕНИ ХЕЙЛ - ХЕРМЕС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 16:04:34

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: Лили от 29 окт 2025г. в 15:48:12

ЛЕВОКСА таблетки 500 мг * 7 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 15:38:43

ПРОБИЕН ГАСТРО капсули * 20 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 15:37:35

ПУЛСЕТ таблетки 40 мг * 14

Коментар на: Ангел Г. от 29 окт 2025г. в 15:34:17
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival