Плодова торта с кисело мляко
Необходими продукти:
8 ч. ч. плодово кисело мляко
300 гр ябълки
2 с. л. кафява захар
1 г ванилин
1 г канела
4 пак. желатин
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина във вода за 15 минути. Сложете го на котлона, но не допускайте да заври. 3/4 от него смесете с киселото мляко. Отцедете сока от ябълките и го смесете с останалия затоплен желатин. Прибавете ванилията към млякото, а канелата към сока. Застелете форма с хартия, излейте киселото мляко и сложете на студено за 15 минути. След това отгоре разпределете ябълковия сок с желатина и приберете в хладилника да се втвърди.
Извадете от формата, украсете с пресни плодове и поднесете.
Може да използвате каквито плодове предпочитате за направата на десерта и да украсите със сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Плодова торта с кисело мляко